Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11563703 www.bgdnes.bg

Де Бройне копира Холанд, "Сити" докосва титлата

Кевин де Бройне доближи "Манчестър Сити" до мечтания трофей във Висшата лига с 4 гола във вратата на "Уулвърхемптън" при победата с 5:1 и приветства по интересен начин новото попълнение на "гражданите" Ерлинг Холанд.

Отборът, воден от мениджъра Хосеп Гуардиола, се нуждае от 4 точки в последните си два мача, за да бъде сигурен шампион на Англия независимо от резултатите на преследвача "Ливърпул". В момента "Сити" има три точки повече от "червените" и по-добра голова разлика. Де Бройне увенча отличната си игра, празнувайки попаденията си по начин, който се бе превърнал в запазена марка на Холанд. Става дума за прочутата "дзен" поза, демонстрирана често от норвежкия голаджия. Ерлинг ще се присъедини към "Сити" през следващия сезон и се очаква двамата с Де Бройне да направят атомен дует в нападение.

Реклама

Гуардиола отдаде дължимото на Де Бройне след гръмкия успех над "Уулвърхемптън".

"Играхме много добре на стадиона на "Уулвс", въпреки че всички знаят колко е трудно - коментира Пеп. - Три точки, малко почивка и след това мач срещу "Уест Хем". През последните два-три месеца Де Бройне играе изключително, особено във Висшата лига, но също и в Шампионската лига. Той е нашият ключов играч в тази част от сезона. Не става въпрос само за това, което създава като положения и вкарването на голове, но и всичко останало. Той ни помага много. Щастлив съм, защото Кевин е толкова открит и винаги мисли най-доброто за отбора. Този сезон е и най-продуктивният за него."

Със сигурност "Ливърпул" ще се бори докрай за титлата, колкото и малки да са шансовете на мърсисайдци. Мениджърът на "червените" Юрген Клоп се закани, че неговите момчета ще преследват "Сити" "като луди". Дори и той призна, че с трансфера на Ерлинг Холанд "гражданите" ще са още по-силни през следващия сезон, което е лоша новина за всички техни конкуренти във Висшата лига.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама