Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11564893 www.bgdnes.bg

Труп на финландка, открит в сак в София

Задържат гаджето й по подозрение, че я е удушил с кабел и натикал в гардероба

Труп на финландка, натъпкан в сак, откриха ченгета в столичен апартамент в късните часове в понеделник. Гаджето й, който е французин, е обвинен в жестокото убийство, според прокуратурата я е удушил с кабел.

Реклама

Чужденецът Т. Т. е оставен в ареста. Това решиха магистратите от Софийски градски съд вчера.

По събраните до момента доказателства прокуратурата повдигна обвинения на французина Т. Т., за това, че на 8 май в софийски апартамент в квартал, който попада под юрисдикцията на 6-о Районно управление, е удушил финландската си изгора с кабел. След жестокото деяние я е натъпкал в сак и скрил в гардероба в спалнята.

По данни на разследващите Т. Т. и С. К. живеели заедно на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението.
Няколко дни след убийството обвиняемият е подал сигнал, че приятелката му е изчезнала. Ченгетата се усъмнили и решили да посетят чужденеца, който е IT специалист, направили обиск на апартамента и така попаднали на ужасяващата гледка.

Пред съда обвиняемият е отрекъл да има нещо общо с жестокото убийство, но това не му помогна особено. Съдът прие доводите на прокурора, че заподозреният може да е извършил престъплението и ако бъде пуснат на свобода, е вероятно да се укрие. Това накара градските магистрати в столицата да наложат на Т. Т. най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама