Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11571074 www.bgdnes.bg

Руските военни нанасят артилерийски и въздушни удари по Мариупол и други селища (Снимки)

Руските сили са атакували множество селища в Източна Украйна, опитвайки се да разширят контрола си в региона, но не всички нападения са били успешни, съобщи днес украинската армия, цитирана от Асошиейтед прес.

В ежедневната си оперативна сводка генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че руските военни продължават да нанасят артилерийски и въздушни удари по пристанищния град Мариупол, като се фокусират върху блокиране на украинските бойци в последния им бастион в стоманодобивния завод "Азовстал".

Реклама

При продължаващата руска кампания в източната част на Украйна са били извършени нападения срещу селища край Донецк, Лиман, Бахмут и Курахово, добавиха украинските въоръжени сили. Руските сили са обстрелвали с артилерия украински войски в посока Новопавловск и Запорожие, голям индустриален град, който даде подслон на бежанци от Мариупол, съобщи БТА.

Руските сили прехвърлят допълнителна артилерия към гранични райони в близост до северната Черниговска област, където вчера руските сили нанесоха удар по училище и общежитие.

Реклама
Реклама