Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11572339 www.bgdnes.bg

Хванаха лихварка с 3 кила злато

Лихварка с 3 кг златни накити и 20 хилядарки в различни валути заловиха органите на реда във Варненско. Това съобщи на брифинг директорът на ОДМВР – Варна, ст. комисар Атанас Михов. Ченгетата от морската ни столица получават анонимна информация за 66-годишна жена, която се занимава с незаконни банкови сделки.

Незабавно е проведена спецакция в Долни чифлик. Униформени спипват хитрата лихварка и обискират дома й. Намират множество доказателства, които я заковават за престъплението.
Полицаите откриват три тефтера със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на залози и на падежи. Намерени са 1500 бр. златни накити с общо тегло над 3 кг, както и около 20 бона в различни валути.

Реклама

"До момента са разпитани около 15 свидетели", съобщи комисар Михов.
Извършителката е позната на МВР по линия на лихварството. Жената е задържана за същия вид престъпление през 2019 г., като тогава досъдебното производство е преобразувано в следствено дело.

Лихварката е действала повече от година. Няма жалби срещу нея. Няма сигнали да е осъществявала натиск върху някой от клиентите си.
Започнато е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура - Варна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама