Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11575049 www.bgdnes.bg

Божи гроб изцели отец Иван

Краката вече не болят, а в Коняво да са спокойни, само 10 души ще има в приюта ми, казва добрият свещеник 

"Божи гроб изцели краката ми! Все още усещам болки, но не толкова силни, колкото преди да замина за свещеното място. Чувствам се много по-добре след посещението."

Реклама

Това разкри пред "България Днес" отец Иван, който от известно време има проблеми с краката си и трудно се придвижва.

В търсене на изцеление за поредна година духовникът пътува до Божи гроб - главното светилище на християнския свят. То представлява гробница в скалата, в която според Евангелията е бил погребан Исус Христос след разпъването му на кръста. Божи гроб се намира под олтара на църквата "Възкресение Христово" в Йерусалим.

Не за пръв път чудото спохожда отчето - преди 6 години той посети свещеното място и хвърли патерицата, след като пострада при автомобилна катастрофа.

"При посещението на подобно свято място душата ни винаги трябва да е изпълнена с вяра. Ако не вярваме, нищо няма да се случи. Бог вижда чистата ни вяра и ни помага", категоричен е дядо Иван.

Отецът коментира и появилата се информация, че жители на кюстендилското село Коняво са против в населеното им място да бъде изграждан нов негов приют.

"Дочух, че се събират подписи и хората са притеснени. Затова и искам да ги успокоя - в приюта ще живеят само 10 души, които ще се грижат за овощните дръвчета. Къщата е моя, дворът е мой - решил съм да направя нещо добро и ще го завърша", добави отец Иван.

Строителните дейности вече са в напреднал етап и къщата е съградена на груб строеж до втория етаж.

Реклама
Реклама
Реклама