Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11575591 www.bgdnes.bg

Украинчета В КАПАН

Обстрелват ги на морето, друго посяга на живота си в планината

Съпруга на руски войник го окуражава да малтретира непослушните

Близо три месеца след началото на войната в Украйна десетки хиляди бежанци с децата си бяха подслонени у нас. Наред с благотворителни инициативи и съпричастност, маркиращи процеса по интегриране на бягащите от бомбардировките на Путин, родните ни балкански нрави не издържаха много и показаха рогата си в изключително грозни постъпки. Някои от тях ограничаващи се до словесни престрелки, докато други - с истински.

Вероятно най-отблъскващото от тях бе стрелбата срещу невръстни украинчета, настанени в хотел в Свети Влас. Украинки, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, заснели видеоклип, в който се вижда как непълнолетни стрелят по хотела. Момчета от къщата срещу хотела ги обстрелвали с пластмасови топчета от детска пушка.

Реклама

Едното украинче е улучено в крака, а другото - в ръката. Майките им, които са от Одеса, казват, че децата, които са на 8 и 9 години, са много изплашени. Родителите не вярват стрелбата да е умишлена, защото нямат конфликт с никого от квартала. Според тях става въпрос за опасна детска игра с пушки.

И докато малките бегълци от кръвопролитията се спасиха от обстрелите на местните хулиганчета край морето, то случаят с 12-годишна тяхна сънародничка в Банско е далеч по-притеснителен. Непълнолетното детенце направи опит за самоубийство с хапчета. Малката ученичка изпила 20 таблетки аналгин в опит да умре, тъй като не искала да учи онлайн в чуждата държава, страдала за своето училище в Украйна. Бързата намеса на лекарите спасила детето, което в момента е добре и се възстановява.

Нагнетяването на неособено добри чувства към украинските бежанци и малчуганите им идва честа от домовете, където непълнолетните възприемат мненията на родителите си и така формират често своите действия на улицата. Такъв е случаят и със стрелбата край морето, категорични са криминални психолози, които изтъкват и друг социален феномен - окуражаването на руски войници от съпругите им да безчинстват в Украйна.

Съпруга на руски военен го призовава да изтезава деца в Украйна, които не искат да се подчинят на разпорежданията му.

Това съобщи Службата за сигурност на Украйна. Прихванат е телефонен разговор между руски войник в района на Харков и жена му. Тя живее в град, който е близо до границата с Украйна, накъдето евакуират насилствено украинци.

Жената се възмущава по телефона, че украинските деца отказват да рисуват символи, с които да отбележат Деня на победата. И предложила на съпруга си да ги накаже най-брутално. Самият съпруг бил шокиран от думите на благоверната си и се чудел какво да отговори. Малко след това той е пленен при сражения в град Изюм в източната част на страната. Войникът е участвал в анексирането на Крим през 2014 година. Неговата съпруга отглежда детето им в окупирания украински полуостров.

Реклама
Реклама
Реклама