Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11604785 www.bgdnes.bg

Ето я бременната шампионка

Боксьорката не сдържа сълзите си на кадри от финала

Макар и с голям корем, Стойка Кръстева намери сили отново да излезе пред публика 

Бременната в 7-ия месец боксьорка Стойка Кръстева се появи на публично събитие, видя "България Днес".

Реклама

Олимпийската ни шампионка от Токио през миналата година за пръв път показа големия си корем. Въпреки че е в напреднала бременност, Стойка изглежда отлично и не е наддала много килограми.

Със сълзи от вълнение и голяма емоция, Кръстева прие почетното звание "Изявена личност на район "Искър" в столицата. С почетен плакет бе отличен и треньорът на боксьорката Борислав Георгиев, с чиято помощ спортистката донесе златото за България на летните олимпийски игри в японската столица.

Истински заряд от емоции изпълни залата при излъчването на репортажите от третата третина на финалния мач, в който Стойка безапелационно спечели, и награждаването й с олимпийския медал. А филмът, подготвен с лични послания на най-близките хора до златното ни момиче в бокса, я развълнува до сълзи.

"Благодаря на всички, защото това, което сте подготвили, истински ме докосна и развълнува", промълви прочувствено боксьорката. И за пореден път напомни, че успехът й на олимпийския връх се дължи освен на нейния труд и на упоритата работа на екипа, който я е подготвил.

Една от големите изненади за Стойка бе появата на сцената на ученичките й - младите надежди в бокса Божидара, Роберта и Камелия, които заедно с дъщерята на треньора й Борислав Георгиев - Ивана, разказаха на публиката за пътя на Стойка Кръстева в бокса до олимпийския връх в спортната й кариера. Накрая й бе поднесена и торта под формата на боксова ръкавица, защото времето на диетите отмина, както се шегува самата силова спортистка.

Специален поздрав за Кръстева бе песента "Огряла месечинка", изпята от младата народна певица от район "Искър" Валентина Шерденкова, и изпълнението с тъпан на Евгени Шерденков, възпитаник на Националното училище по танцово изкуство. Треньорът Борислав Георгиев не успя да присъства в залата заради Световното първенство по бокс за жени в Истанбул, но съпругата му Виви Костова и дъщеря им Ивана приеха отличието с огромни благодарности и вълнение.

Реклама

36-годишната боксьорка наскоро излезе в майчинство, за да може спокойно да се наслади на очакването на момиченцето си. За Стойка денонощно се грижи съпругът й Борил, с когото отдавна мечтаят да имат свое бебе.

Стойка най-вероятно нямаше да стане олимпийска шампионка без съпруга си. Боксьорката временно се отказва от спорта, но нейният съпруг постепенно започва да я убеждава да се върне на ринга. След постигането на голямата цел приоритетите в живота на шампионката се променят. "Време ни е за дете", казва тогава Борил, а Стойка добавя пред "България Днес": "Готова съм да имам дете от мига, в който срещнах човека до себе си. Господ си знае работата кога ще дойде. Със сигурност бебето ще е приоритет пред евентуално участие на следващата олимпиада в Париж".

Стойка си спомни и как е казала новината на съпруга си. "Беше много интересно, тъй като бях на състезание в Плевен, когато разбрах. Вечерта се прибрах в София, за да мога да му кажа. Благата вест за нас дойде на 11 ноември. Оттогава сме много щастливи и чакаме с нетърпение момента. Баща ми през сълзи ни прегърна, а майка ми просто остана без думи. Ограничила съм физическите движения, защото все пак това е най-важното и трябва да се пазя. Опитвам се обаче да не ми се отразява прекалено много във всекидневието. Не това е основната причина да сложа край на своята кариера. Аз просто смятах, че няма какво повече да постигна от олимпийския връх", каза още олимпийската шампионка.

Желаем на Стойка и семейството й да са живи и здрави!

Реклама
Реклама
Реклама