Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11614065 www.bgdnes.bg

От столичната педиатрия пред "България Днес": Безкрайно сме благодарни на Краси Радков за колата

Имаме само една баничарка, признават от болницата

Доли ЛУКАНОВА

"Приехме новината с голяма радост. Много сме щастливи за жеста. Не всеки ден някой подарява кола."

Това споделиха пред "България Днес" от столичната болница по детски болести "Проф. Иван Митев". Ентусиазмът им е по повод благородната постъпка на големия победител от шоуто "Като две капки вода" Краси Радков. След грандиозния финал зрителите определиха актьора за най-добър имитатор с последния си образ на великия Емил Димитров. Така Радков стана шампион в десетото юбилейно издание на предаването и обяви, че дарява наградата си - автомобил, на детската педиатрия в София.

Реклама

"Гледал съм формати по света, в тях печелят пеещи хора, явно в България е по-различно. Скъпи приятели, пеех по-лошо от всички вас. Обичам ви много, чувствам се неловко. Бях поканен за друго - за хумор, а то - кола", сподели комикът, прочул се от "Шоуто на Слави". Буквално секунди след като получи ключа за автомобила, той изненадващо възкликна: "Тази кола аз ще я даря! На детската педиатрия в София".

Новината бързо се разпространява по коридорите на лечебното заведение. Лекари и медицински сестри не могат да повярват на благородния жест и обсъждат с приповдигнато настроение темата.

"Ние сме безкрайно благодарни на г-н Радков. Наистина това е много благородна постъпка! Не всеки отстъпва такава голяма награда за доброто на децата. Много малко останаха хората, които ги правят тези жестове", допълват от педиатрията.

Постъпката на Краси Радков е силно оценена, тъй като болницата разполага само с една лична кола и тя е тип баничарка. На паркинга има и друг лек автомобил, но той е собственост на здравното министерство и няма гаранция, че няма да им бъде взет. За момента в педиатрията все още не са решили за какво ще бъде използвано новото превозно средство, но със сигурност ще им бъде от голяма помощ.

Специализираната болница има и спешна нужда от апаратура на обща стойност 75 000 лева. Поради тази причина в навечерието на Деня на детето 1 юни приятели и партньори на болницата организират благотворителна акция. В нея пък се включва друг популярен български актьор. Владимир Карамазов предоставя 20 свои фотографии, някои от тях с награди, за да подпомогне педиатрията в София. Те ще бъдат изложени за продажба в деня на празника в двора на болницата.

Реклама
Реклама
Реклама