Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11618978 www.bgdnes.bg

Гешев обкръжен от красавици

Жените в правосъдната ни система изумяват с хубост и чар

Прокурорки и говорителки - коя от коя по-секси

Прокуратурата на Република България и особено спецпрокуратура, която е на път да бъде закрита, напоследък са в устата на народа не само по темата колко успешно се борим с престъпността. Държавното обвинение, оказа се, е истински храм на женската красота.

Главният прокурор Иван Гешев се е озовал обкръжен от цяла плеяда млади красавици, заемащи престижни позиции в правосъдната система. Очевидно да си красива и успешна жена не е рядкост в тези среди.

Реклама

Най-новото попълнение сред хубавиците около Иван Гешев е журналистката Бетина Жотева. Чернокосата хубавица доскоро бе председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), но вече е под опеката на обвинител номер 1. Жотева заема пост в дирекция "Публична комуникация" към администрацията на главния прокурор.

Бетина беше член на СЕМ от 2016 до 2022 г. от квотата на президента Росен Плевнелиев. През последните две години от мандата си тя беше председател на медийния регулатор. Мнозина може би са забравили, но в началото на 90-те години Бетина, тогава Чампоева, приковаваше всяка вечер мъжката аудитория на БНТ не толкова със съдържанието на новините, които представяше, колкото с изключително сексапилния си глас, с който ги поднасяше. Впоследствие се оказа, че Бетина има проблем, заради който говори с учестено дишане, и тя се подложи на интервенция, която премахна проблема. Но заедно с него новинарката загуби и голяма част от чара и сексапила си.

Сред хубавиците около обвинител номер 1 е и Валентина Маджарова - ръководител на Специализираната прокуратура. Освен че спецпрокурорката е успяла млада дама, тя е и майка на три деца, но въпреки това не е загубила формата и хубостта си. Маджарова е магистрат с 22-годишен юридически стаж и административен опит. Тя е работила в Окръжния съд в Бургас, била е следовател в Окръжна следствена служба в Бургас, прокурор в Районна прокуратура - Средец, в Окръжната прокуратура в Шумен, а от 1 август 2019 г. е в Специализираната прокуратура. От юни 2021 г. израства до административен ръководител на Специализираната прокуратура. Награждавана е многократно, носител е на званието Прокурор на годината през 2016 г.

Кой не знае Сийка Милева - русата говорителка на прокуратурата и една от най-приближените до обвинител номер 1. Милева е завършила право в Югозападния университет "Неофит Рилски", както и курс за обучение на младши следователи, каквато е била навремето. Била е адвокат в Благоевград, след това става младши следовател в Столичната следствена служба, където работи до 2009 г. , след което е следовател в прокуратурата. От 2017 до 2020 г. става прокурор в спецпрокуратурата, а от 6 януари 2020 г. Милева е говорител на главния прокурор.

Десислава Петрова е сред най-красивите юристки не само в Софийска градска прокуратура. Червенокосата хубавица е говорител на столичното обвинение и се е утвърдила като безупречен юрист, за което говорят и наградите й. Още по време на следването си в УНСС Петрова избира за свой бъдещ професионален път прокурорската професия. Дипломира се с отличие и след конкурс през 2007 г. е назначена като младши прокурор в Софийска районна прокуратура. По-късно става прокурор в Софийска градска прокуратура. От 2013 г. е преподавател в Академията на МВР, водила е семинарни и в УНСС, а към днешна дата и във Военна академия "Г. С. Раковски". Понастоящем е с ранг прокурор във ВКП и ВАП, както и говорител на СГП.

Районният прокурор на София Невена Зартова не отстъпва нито по красота, нито по успехи на Маджарова, Милева и Петрова. Но за разлика от другите хубавици в правосъдната ни система Зартова бе подкрепена лично от Иван Гешев при кандидатстването й за районен прокурор на София. Тогава Гешев поясни, че я познава от 2006 г., когато е започнал работа в СРП, и че тя е изключително добър професионалист. По думите му през последната година, откакто е и районен прокурор, Зартова е доказала своите качества и като шеф. Тя има над 17 години стаж в прокуратурата. Секси прокурорката е родена в Русе. Завършва право през 2004 г. Една година работи като старши експерт в парламента. От 7 ноември 2005 г. е прокурор в СРП. От 2014 г. е зам. районен прокурор на София, а от 2019 г. е административен ръководител на Софийската районна прокуратура. Щастливо омъжена е, с 3 деца.

Реклама
Реклама
Реклама