Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11626568 www.bgdnes.bg

Полиция пази Боби Михайлов

Жестока охрана съпътстваше конгреса на Българския футболен съюз в известен столичен хотел. Сградата и улицата около него бяха завардени от полицаи още час преди началото на сбирката на футболните хора, видя "България Днес".

Затворена бе една от улиците към хотела в "Лозенец". Полицейски коли имаше и на двата входа на сградата. Униформените този път останаха без работа, тъй като нито един недоволен от управлението на БФС не се завъртя в близост. За разлика от конгреса през октомври, когато НДК бе обграден от фенове. Те скандираха против Борислав Михайлов и подкрепяха конкурента му Димитър Бербатов.

Реклама

Конгресът на БФС вчера определи бюджета и стратегията на централата до 2026 година. Освен това футболните началници направиха и отчет за свършено от тях през последните четири години. На сбирката присъстваха всички клубове - членове на съюза, без санкционираните, взели участие в събранието, организирано от Димитър Бербатов през март.

"Българският футбол трябва да се върне там, където е бил и където му е мястото - сред водещите в Европа", заяви Борислав Михайлов при представянето на стратегията.

Бюджетът бе приет за всяка една година от 2022 до 2026. По този начин беше изпълнено условието, поставено от Министерството на младежта и спорта. Според него до 25 май трябва да бъде приет бюджет на организацията. В противен случай БФС беше заплашен с отнемане на лиценза. Бюджетът на централата ще е в размер на 19 млн. лева на година.

Михайлов обяви, че според него протестиращите са платени.

"Тези фенове са платени и е ясно от кого. Това е разединение на футбола - каза Михайлов. - Идва от една група младежи, които мислят, че трябва да вземат властта. Пожелавам успех на клубовете. Знаете от кой са платени феновете, имате разузнавачи. Ние сме избрани за 4 години преди половин година. Покрай вписванията и отписвания станах полуюрист. Днешният конгрес ме легитимира. Съдът и Изпълкомът също ме легитимират и ми дават увереност. Аз съм вписан от 2005 година, имам кворум и няма никакъв проблем с управлението на футболния съюз."

БФС може да получи до 17 милиона евро по програма "Хеттрик" в периода 2024-2028 година, съобщи Лука Никола от УЕФА.

Реклама
Реклама
Реклама