Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11629118 www.bgdnes.bg

Куче пее народни песни

Пинчерът Ричи е сензация 

Четириногото не харесва акордеон и класическа музика 

Истинска сензация във великотърновското село Иванча! Куче пее народни песни под звуците на цигулка.

Четириногият приятел на Цветан Анчев е порода пясъчен пинчер и събира погледите на малки и големи със своя музикален талант.

Реклама

"Всеки път, щом баща ми засвири на цигулка, Ричи започва да приглася отстрани. Просто му идва отвътре, без да сме го обучавали", споделя специално пред "България Днес" Цветан. По думите му при разпъване на акордеона пинчерът се скрива и не реагира въобще, така му действа и класическата музика от цигулката. На народните песни обаче извива глас и слушателите притаяват дъх.

"Ричи прави и много други номера. Понякога може би се мисли за морж, защото, когато види топка, я вдига и долепя за носа си. А когато направи беля и му се скарам, веднага ляга по гръб с вдигнати лапи, точно като престъпник", гордо разказва собственикът на кучето феномен. Той сподели, че забавните истории с пинчера Ричи не спират дотук. Всеки ден, в най-ранното утро, щом петелът Петьо закукурига, Ричи също започва да припява. Така симфонията е голяма и цялото семейство се събужда от раз. Но това не е всичко. Освен че има музикални умения, пинчерът е и ловец на плъхове.

"Ричи е най-желаното куче в областта. Всички знаят колко е умен и мнозина ми предлагаха голяма сума пари, за да го купят. Но аз няма да го дам за нищо на света. Сега му търсим мома, за да я оплодим, тъй като искаме да продължим неговото поколение", споделя Цветан. Той разкри, че готви изненада за местните на следващия празник на селото. Заедно със семейството му планират да изнесат грандиозен концерт.

"Баща ми Анчо ще свири на цигулка, 14-годишната ми дъщеря ще пее, а пинчерът Ричи ще приглася. Очакванията са да бъде незабравимо преживяване", заключи пред вестника Анчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама