Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11643695 www.bgdnes.bg

Михайлович мотае "Левски"

Един от основните футболисти на "Левски" Драган Михайлович най-вероятно ще напусне клуба. За това намекна треньорът Станимир Стоилов.

Защитникът получи предложение за нов договор преди пет дни. Оттогава той отговаря уклончиво дали смята да приеме предложението на ръководството.

Реклама

"На този етап отговорът му е по-скоро не. Но и няма да го чакам още много време", заяви Мъри.

Самият Михайлович сподели след последния мач с "Лудогорец" (0:1), че ще мисли.

"Сезонът свърши! Беше труден сезон за нас, преминахме през трудни моменти, но в крайна сметка получихме това, което заслужавахме. Сега "Левски" трябва да гледа в бъдещето с амбиция и увереност! Искам да благодаря на всички фенове, които ни подкрепяха от първия ден", написа по-късно Михайлович в инстаграм.

Той е незаменим титуляр за "Левски" по десния фланг на отбраната. Ако напусне, "сините" ще трябва да търсят нов футболист на тази позиция през лятото.

Станимир Стоилов за първи път нападна остро съдийството след загубата с 0:1 от "Лудогорец" в последния кръг от Първа лига. Причината бяха някои решения на рефера Владимир Вълков.

"Дълго време тези неща тегнат в България. В Европа и двата отбора щяхме да завършим с по-малко. Безнаказано поведение води до повече своеволия. Не знам Текпетей с кого си говореше. Напрежението ескалира. Той беше за три червени картона. Уплашиха се да въведат ред. Възпитаваме нашите футболисти да се държат както трябва. Според мен не е случайно, че два пъти срещу "Лудогорец" ескалира напрежението. Футболистите на "Лудогорец" се държат арогантно. Съдиите виждат и се правят, че не виждат. Страхливи хора нямат място във футбола. Включително и треньори. Пред 20 000 човека се правиш, че не виждаш. И наши футболисти трябваше да бъдат санкционирани", обяви Мъри.

Днес "Левски" ще отпразнува своята 108-а годишнина. Тържествата започват в 10,00 с поднасяне на венци и цветя на на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София, където е основан клубът. Кулминацията на целия ден ще е футболната среща между отборите "Синя приказка I" - първият тим на Стоилов, стигнал до 1/4-финал в Лига Европа и групите на Шампионската лига, и "Синя приказка II" – отборът, спечелил Купата на България на 15 май.

Халфът Илиян Стефанов бе повикан в разширения състав на националния отбор за предстоящите двубои от турнира УЕФА Лига на нациите. Полузащитникът е поредният играч на "Левски", който впечатли селекционера Ясен Петров.

Реклама
Реклама
Реклама