Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11650927 www.bgdnes.bg

Удареният от Стойне Манолов играч: Заплашиха да ме убият!

"Царско село" от Околовръстното шосе на София просъществува само 7 години

Заплаха за убийство е получил нападателят на "Царско село" Юсуфа Яфа. Гамбиецът проговори след невиждания скандал със собственика на клуба Стойне Манолов. Отборът преустановява участието си в мъжкия футбол. Това бе решението на Манолов след последния мач срещу "Локомотив" (Сф). Тимът завърши на последно място в класирането, а босът дори си позволи да нахлуе на терена и да удари шамар на своя футболист Яфа.

"Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата и го попитах какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо лошо. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва. Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза: "Напусни, преди да те убия!". Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно, отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!", разказа Яфа.

Реклама

Дисциплинарната комисия към БФС вече одруса яко "царете" на изпроводяк. Тя приема, че Стойне Манолов не е служебно лице, а част от публиката на стадиона. Затова клубът отнася 12 хиляди лева глоба и ще бъде лишен от домакинство за 2 срещи, които така или иначе няма да се състоят.

7 години в мъжкия футбол, от които 3 години във Втора лига и 3 години в елитната дивизия. Това ще бъде записано в кратката история на отбора от Околовръстното шосе на София "Царско село". И до днес мнозина се чудят как един хотелски комплекс в покрайнините на столицата успя да създаде клуб, който да играе при най-силните. Дали нивото на Първа лига е твърде ниско, или собственикът Стойне Манолов хвърли огромни усилия и финанси, за да създаде този футболен прецедент, факт е, че отборът се бе превърнал във фактор в елита.

Паметна ще остане победата над "Левски" с 1:0 насред "Герена" през лятото на 2020 година. Само тази пролет пък "царете" завъртяха последователно равенства с претендентите за титлата "Лудогорец" и ЦСКА-София.

Футболен клуб "Царско село" бе създаден през 2015 година от Стойне Манолов. В първите си дни клубът съществува като Футболна академия и разполага само с детски и юношески формации. Впоследствие е организиран и мъжки представителен тим, който започва участието си от долните дивизии в "А" Окръжна група. За първи старши треньор на мъжкия отбор е назначен Тодор Янчев. Впоследствие начело са покойният вече Никола Спасов, Любослав Пенев, Тони Здравков и италианецът Стефано Макопи.

След обединение между "Царско село" и ФК "София" отборът участва в третото ниво на българския футбол. През лятото на 2016 година е направена реформа в българския футбол и "Царско село" получава покана за участие в професионалните дивизии. Сезон 2018/2019 ще остане в историята с категоричния начин, по който "Царско село" печели първо място във Втора лига и по този начин си осигурява промоция в елитната дивизия.

През лятото на 2019 година стадион "Арена Царско село" е тотално реконструиран - увеличен е капацитетът му до 1500 седящи места. Изградена е трибуна за гости и е поставено електрическо осветление, както и модерно електронно табло. Създадени са всички условия, за да приема мачове от елитната дивизия на България.

Реклама
Реклама
Реклама