Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11653317 www.bgdnes.bg

Избират Цар на минералната вода

Руслан Мъйнов ще коронясва втора Царица роза 

Цар на минералната вода ще се качи на трона в Павел баня.

Уникалният конкурс в старозагорското градче има за цел да избере силна половинка на Царица роза и не се провежда никъде другаде в страната.

Седем момчета ще се борят за престижната титла тази година, като победителят ще бъде обявен на пищно тържество на 9 юни вечерта на лятна сцена на площада. За короната на Царица роза се изправят една срещу друга 11 момичета, които вече заснеха и първата си фотосесия като подготовка за надпреварата по хубост. Любопитното е, че Царица роза избират още в Казанлък и Карлово, като всяко от населените места претендира, че най-важният конкурс е техният.

Реклама

Сред условията за участие в конкурсите в Павел баня са кандидатът или кандидатката да бъде с постоянен адрес на територията на община Павел баня, независимо къде учи или работи, или да учи или работи на територията на община Павел баня, независимо от постоянния адрес. И тази година всички участници в двата конкурса ще получат много награди както от Община Павел баня, така и от спонсорите на празника.

През 2005 г. в Павел баня се възражда традицията отново да се организира "Празник на розата". Провежда се през втората седмица на юни, като привлича многобройни туристи от страната и чужбина. Изработката на царската корона е дело на бижутера Любомир Дудев, който сътворява две от короните на Царица роза - Казанлък, през 80-те години. Една от тях е диадемата, с която коронясват Царица роза в Казанлък и в момента.

Интересното е, че водещ на церемонията по награждаването ще е Руслан Мъйнов, който влезе в тази роля и на конкурса в Казанлък. Тогава той се справи отлично, така че вероятно и в Павел баня ще се забавляват не само с шегите, но и с песните му. В музикалната програма е и фолклорният певец Николай Славеев, познат като Славея на Родопите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама