Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11659159 www.bgdnes.bg

Непознат тарашил жилището на изчезналия Алтънбашев

Продължава издирването на изчезналия IT специалист Александър Алтънбашев.

Сигналът за изчезването му е подаден от сестра му в понеделник. Тя се е усъмнила, че нещо не е наред, след като е видяла непознат мъж да излиза от жилището му.

Според близките му той е отвлечен. За последно мъжът е видян от сестра му, която го е оставила в района на Бизнес парка в столичния квартал "Младост". Мъжът е трябвало да пътува за Пловдив, но телефонът му е бил изключен и комуникацията с него прекъсва.

Реклама

Очаква се МВР да даде официална информация по случая с 32-годишния Александър Алтънбашев. IT специалистът и търговец на криптовалути е в неизвестност от понеделник.
Алтънбашев се е видял за последно със сестра си Теодора в понеделник сутринта. Тя го закарала на среща с мистериозен човек пред кино "Арена-Младост". Той й споделил, че с въпросния човек щели да пътуват в Пловдив, станало ясно в хода на разследването, съобщи "БГ он еър".

Около обяд сестрата забелязала, че млад мъж с цветна каска на моторист отключва вратата на апартамента му в кв. "Борово". Теодора живеела в жилището точно срещу неговото и забелязала, че човекът отключва, а не разбива вратата. Това й се строило странно, тъй като само тя и Александър имали ключове, споделила тя пред криминалистите.
После питала дали брат й го е пратил, а мотористът само казал, че "трябва да бяга" и изчезнал бързо. Жената се притеснила и започнала да звъни на Алтънбашев. Набирала го и по месинджър, докато й вдигнал.

Алтънбашев звучал изключително странно според нея, като казал, че трябвало да ходи в Бургас или Варна, след което прекъснала всякаква връзка с него. Въпреки опитите да се свърже пак с брат си Теодора не успяла и вечерта подала сигнал в полицията. На място ченгетата заварили жилището разхвърляно, сякаш някой е тършувал и търсил нещо.
Разследването продължава. Към момента водещата версия е отвличане, но и други версии се разглеждат.

Прокуратурата няма заподозрени към момента, научи "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама