Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11670114 www.bgdnes.bg

Данчето повежда поход за родна музика

Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Роси Кирилова, Мими Иванова, Тони Димитрова отказват да пеят кавъри, ще радват с нови хитове на български

"Присъствахме на обсъждане в комисията по култура и медии по повод предложение за квота от 50% българска музика в обществените медии. Двете със Силвия Кацарова и още други колеги бяхме единодушни, че е абсурдно да се говори изобщо за квота, а трябва да се пуска само българска музика. Затова решихме с колегите да не пеем кавъри, а да тръгнем на концерт в страната и да покажем, че имаме и нови песни, не разчитаме само на старите хитове". Това сподели голямата Йорданка Христова, която заедно с колежките - Силвия Кацарова, Нелина, Теди Кацарова, Роси Кирилова, Тони Димитрова, тръгва на концерт, в който ще пеят само песни на български език. "Често на такива концерти пеем и кавъри, но този път ще изпълним само любими български стари и нови наши парчета. Няма как иначе българската музика да се популяризира, освен ако не държим на собствените си изпълнители", сподели Теди Кацарова.

Реклама


Шестте популярни естрадни звезди ще пеят на 5 юли в Пловдив, на 12 в Търново, на 13 в Плевен, на 9 август в Добрич, 10 - Варна, 12 - Бургас и на 16 август в Созопол.
Към тях в средата на турнето ще се присъединят Мими Иванова, Дичо от Д2 и Ева от "Тоника" в някои от градовете.


"Вратата е отворена и за други колеги, които искат да тръгнат с нас "на поход" за родната българска музика", сподели мениджърът на покойната Стоянка Мутафова и организатор на турнето Евгени Боянов.
"Много се радваме, че най-сетне мерките след пандемията паднаха. Така виждаме очите на хората и това е прекрасно. Защото няма по-тъжно нещо от лица, на които не виждаш емоция", сподели великата Йорданка Христова.






Реклама
Реклама
Реклама
Реклама