Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11670915 www.bgdnes.bg

Актьорът Кевин Спейси е обвинен в сексуално насилие срещу трима мъже

Британската прокуратура съобщи, че актьорът Кевин Спейси е обвинен в множество сексуални престъпления, включително и сексуално насилие срещу трима мъже, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Обвинението е отправено в резултат на разследване на полицията в Лондон.

Срещу носителя на "Оскар" са отправени четири обвинения за сексуално насилие срещу мъже, каза Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления в прокуратурата.

Реклама

Обвиненията са предявени въз основа на доказателства, събрани при разследване, водено от полицията в британската столица.

През ноември 2017 г. лондонският театър "Олд Вик" съобщава, че е получил 20 отделни обвинения в непристойно поведение от страна на Спейси от 20 мъже, влезли в контакт с него в театъра или били във връзка с него в периода 1995 г.- 2013 г. Спейси бе творчески директор на театъра от 2004 г. до 2015 г.

Спейси, който беше сред водещите холивудски звезди, бе отстранен от телевизионния сериал "Къща от карти" и от филма "Всички пари на света", след като бяха огласени обвинения срещу него за сексуални злоупотреби.

Актьорът, който е на 62 години и е носител на награди "Оскар" за най-добър актьор в "Американски прелести" и за най-добър актьор в поддържаща роля за "Обичайните заподозрени", отричаше досега всички обвинения за сексуални злоупотреби.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама