Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11677411 www.bgdnes.bg

Григор е аут от "Ролан Гарос" след 59 грешки

Григор Димитров отпадна безславно от "Ролан Гарос" след слаба игра и тежко поражение с 3:6, 1:6, 2:6 от Диего Шварцман в третия кръг на турнира от Големия шлем. Така аржентинецът си отмъсти за загубата от Димитров на "Мастърса" в Мадрид по-рано този месец.

В Париж Григор допусна цели 59 непредизвикани грешки срещу 16-ия в света и нямаше никакви шансове за успех. Така българинът допусна първа загуба от този опонент от 2016 г. насам. Димитров имаше девет шанса за пробив по време на мача, но успя да реализира само два. Шварцман поведе още в началото на срещата и пречупи Гришо за 2 часа и 17 минути. Аржентинецът не допусна нито една грешка във втория сет и общо в мача направи само 20 - три пъти по-малко от съперника си. Единствената загуба на Шварцман в третия кръг на "Ролан Гарос" остава тази от Новак Джокович през 2017-а, а в три от последните четири издания на турнира той се класира поне на четвъртфиналите.

По този начин най-добрата ни ракета пропусна шанса да се изправи срещу световния №1 Новак Джокович в осминафиналите на турнира. Българинът си гарантира 90 точки за световната ранглиста, които засега го изкачват до 20-ата позиция в света. Той може да бъде изместен при пробив на някой от преследвачите му на "Ролан Гарос". Балансът на Григор във френската столица вече е 14 победи и 11 загуби.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама