Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11677684 www.bgdnes.bg

Бензема се заканва на "Ливърпул"

"Ливърпул" е много силен, но "Реал" отново ще вдигне купата в Шампионската лига! В това е уверен голмайсторът на мадридския гранд и фаворит за "Златната топка" Карим Бензема. На същото мнение е и неговият колега в атаката на кралския клуб Винисиус Жуниор.

"Те са много добри - коментира французинът преди големия мач. - Не мисля, че са се променили много през последните години. Ние трябва да гледаме нашата игра. Ако свършим нашата работа, ще се случи това, което трябва да се случи, и купата ще е за нас. Уверен съм!" Французинът пази добри спомени от мачовете с "Ливърпул", след като през 2018 г. неговият "Реал" победи англичаните с 3:1 на финала в турнира.

Реклама

"Гледаме много мачове на "Ливърпул" - каза от своя страна Винисиус. - Те са страхотен отбор с много сила и много интензивност. Ако съпоставим това срещу тях... ще спечелим със сигурност."

Във френската столица Париж се очаква да се изсипят над 60 000 фенове на "Ливърпул", огромната част от които нямат билет за мача. Това принуди местната полиция да ангажира 7000 свои служители, които да се грижат за реда в града през уикенда. От Мадрид се очакват два пъти по-малко фенове - около 30 000. На двата клуба бяха отпуснати едва по 19 618 пропуска, въпреки че капацитетът на "Стад дьо Франс" е 75 000 зрители.

Стив Макманаман, който игра с успех и в "Ливърпул", и в "Реал" (Мадрид), прогнозира успех за английския отбор с 3:1. Освен това той вярва, че ако тимът, воден от Юрген Клоп, спечели финала, Мохамед Салах или Садио Мане биха могли да грабнат "Златната топка" под носа на настоящия фаворит Карим Бензема. Макманамън е уверен, че "червените" вече са се съвзели от разочарованието, след като останаха на второ място във Висшата лига само на точка зад шампиона "Манчестър Сити".

На подобно мнение е и жълтата тридесетгодишна костенурка, която живее в испански зоопарк. Тя също прогнозира, че "Ливърпул" ще спечели финала срещу "Реал" тази вечер. За да разберат на кого залага костенурката, пазачите поставили два контейнера с листа от броколи, разположени на два метра един от друг. Всеки от двата съда с храна представлява един от двата футболни съперника. Костенурката избира левия контейнер, на който са изобразени символите на английския отбор. Животното се стреми да стане най-добрият ученик на октопода Пол, който стана прочут по време на световното през 2010 г. в Южна Африка. Тогава Пол позна крайния изход от осем мача от мондиала, включително победата на Испания над Холандия във финала, игран в Йоханесбург на 11 юли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама