Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11697591 www.bgdnes.bg

Певицата Дивна: Човекът до мен искам да е моя тайна

На фестивала в столичния "Младост" ще споделим незаменима емоция

Коя е тя?

Дивна Станчева става популярна с участието си в риалити предаването "Пей с мен", в което тя печели заедно с Миро едва на 11 години. През 2009 г. заедно с Миро записва песента "Един коледен момент", която е по негови музика и текст. На 15 септември 2011 г. издава дебютния си сингъл "И ти не можеш да ме спреш", в който участват и Миро, и Криско, чието дело е и самата песен. Записва и общо коледно парче за коледна реклама заедно с Богомил, Поли Генова, Орлин Павлов, Орлин Горанов и Лексъс, наречено "Заедно с теб". На 1 декември 2012 г. се появява клипът към новия й самостоятелен албум "Готов ли си за мен". На 29 юни 2013 г. подписва с продуцентската компания "Монте Мюзик", с която се асоциират и едни от най-нашумелите млади изпълнители. Като част от конкурса "Зелената песен на България Дивна участва в песента на Били Хлапето "Слънчеви дни", която се състезава с още 6 песни за едноименната титла.

Иван Стоянов

- Дивна, разкажи ни повече за предстоящото ти участие на "Младост фест", който ще се проведе в столичния район "Младост"?

Реклама

- Фестивалът ще започне на 3 юни, петък, и ще продължи на 4 и 5 юни. Събитията ще бъдат в парка в "Младост 3". Организаторите от районната администрация са предвидили страшно много изненади. Аз ще изляза на сцената в деня на откриването. Освен концерти ще има спортни демонстрации, уъркшопове, кино на открито, забавления за децата. Програмата е многообразна, изпъстрена с най-различни мероприятия. Подробно може да я видите на страницата на районната администрация.

- Направи две страхотни участия в "Маскираният певец". Образът на Пилето или този на Черния ангел ти стана по-любим?

- Пилето завинаги ще остане много специална част от мен. Освен че с него взех участие в първия сезон на шоуто, когато то не беше изобщо познато и до последно беше мистерия за всички ни как точно да го играем, този сладък герой ми помогна да науча много за себе си, или по-скоро да си припомня неща, които бях позабравила. То ми помогна да изляза от кожата си, да бъда свободна, да експериментирам и да се забавлявам на сцената с тотално различни стилове музика, които иначе публиката не би ме чула да изпълнявам, и ме дари с нова увереност и толкова любими спомени. Незабравимо преживяване. С образа на Ангела нямах толкова време да изградя такава връзка, защото с него се появих като гост в един от концертите в трети сезон, но две години по-късно като че ли той наистина беше много подходящ за мен и песента, която бях избрала да изпълня с него. Даде ми криле.

- Под маската на Ангела обаче направи зашеметяващо изпълнение на We Are The World на USA For Africa. Ще изпееш ли песента на живо и на фестивала в "Младост"?

- Това е една велика песен, която е абсолютен пример за силата на музикалното изкуство, когато то бива създадено с безкористна цел, в полза на хората. Всеки път щом я чуя, си припомням защо отдавам живота си на музиката - тя е божествен език, който ни събира по най-чудесния начин. А към сегашния момент песента отново е толкова актуална. Вярвам, че ще бъде специална част от програмата на концерта.

- Вече имаш много записани сингли. Не е ли време за нов албум?

Реклама

- Албумът е мечта на всеки музикален творец. За съжаление, в последните години браншът така се измени, че вече албуми, особено в България, почти не се купуват. А за създаването на един цял албум са нужни големи ресурси. И все пак аз знам, че когато дойде времето нещо да се случи, нещата се нареждат почти магически и вярвам, че така ще бъде. А дотогава - предстои съвсем скоро да споделя своята нова песен "Витамин Д" в колаборация с младия рапър EMIL TRF. Лятна, танцувална и с латинонастроение, вече нямам никакво търпение да я споделя с всички!

- Изпълнителката Дивна е добре позната на публиката, но каква е Дивна Станчева извън сцената?

- Често съм споделяла, че извън сцената не обичам да се набивам на очи. Чувствам желанието да ангажирам хората с присъствието си най-вече на сцената, с музиката си и посланията, които искам да оставя за тях, енергийния обмен, който искам да споделя с тях. Дивна е човек, който вярва в доброто и истината и се стреми винаги да живее и върви по техния път. За мен да си добър човек е повече от всяка друга титла.

- Казвала си, че има човек до теб, така ли е? Няма ли да го разкриеш?

- Така е, имам човек до себе си. Но както написах и изпях в последната си песен "Сега", вдъхновена от времето ни заедно - "Нека да е тайно, искам да е трайно... Така е още по-специално".

- Току-що мина рожденият ти ден. Как го отпразнува?

- Отбелязах го с много благодарност, дълги разходки, прекрасни разговори и разбира се, музика.

- Следиш ли отблизо обществения живот, това което става в България, а и не толкова далеч зад граница?

- Стремя се да филтрирам максимално информацията, която приемам ежедневно, защото проблемът със заливащата ни манипулирана и негативна такава не може да бъде по-явен като ефект върху обществото ни - хората са все по-отчаяни, тъжни, живеят в страх или пък гняв, а как да бъде другояче, когато насочват фокуса ни само в най-лошото. Знам едно - с разделението идва само разруха. А всъщност толкова малко е нужно, наистина, една мила усмивка или жест, едно "моля", "извинявай" или "благодаря", една хубава песен, правят чудеса. Единственото спасение е любовта.

- Какво би казала на феновете?

- На всеки музикален почитател пожелавам любов, безброй радости и музика - вярвам, че с тях можем да излекуваме всяко лошо настроение. И очаквам да се видим на 3 юни на фестивала в "Младост", който е част от Културния календар на София, за да споделим незаменимата емоция на това да сме заедно!"

Реклама
Реклама
Реклама