Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11856929 www.bgdnes.bg

Майката на Петър Хубчев - Керанка, за обидата "селянин" към сина й: Софиянците Боби и Наско какво направиха с футбола? Ненаядоха се!

"Боби Михайлов и Наско Сираков, като са от София, какво направиха с футбола? Ненаядоха се!"

С тези думи майката на Петър Хубчев - Керанка, отговори на поредната порция обиди към сина й. Ден по-рано бившият треньор на "Левски" и настоящ наставник на "Берое" разказа в ефира на предаването "Код Спорт" как враговете му се опитвали да го уязвят, наричайки го "селянин". "В България някои от обидите минават за много популярни - коментира Хубси. - И като изкажеш тези обиди, този човек едва ли не вече е на дъното. Той е мишка, той е страхливец, той е селянин. Чувал съм ги всичките за себе си. С някои от тях обаче се гордея. Никога не съм крил, че съм роден в село от бедни родители. Даже се гордея с това нещо, че са ме възпитали по този начин. Гордея се с детството, което съм имал на село. И никога не съм го приемал като обида."

И сега таткото и майката на Петър Хубчев живеят в Гложене. Керанка и Кънчо са цял живот заедно, още поддържат дом, двор и градина. "Възпитали сме Петър в ценности, в които вярваме и до днес - казва Керанка. - Да бъде трудолюбив и честен. Тези, дето го плюят, не знам дали са такива. Някои от неговите критици от години са в ръководството на футбола и виждаме докъде го докараха. Дълго време всички мълчаха и с нахалниците пробиваха напред. Трябва да се сложи край на това."

Реклама

Родителите на Хубчев са горди, че преди години са насочили сина си към спорта още от съвсем малък. Бащата Кънчо води Петьо да рита топка в двора на бившето ТКЗС. След това пътят на Хубси към големия футбол минава през спортното училище в Ловеч.

С националния отбор на България защитникът е част от Пеневата чета, която играе полуфинал на световното първенство в САЩ през 1994 г.

"Добър син е, гордея се с него - казва днес Керанка. - Аз съм със счупен крак и още се възстановявам. Уча се отново да ходя. Сега Кънчо къщува. Грижи се за домакинската работа и двора. Трудно е, но не се оплаквам. Човек, когато има силен дух, всичко се преодолява! Вярвам, че и футболът ни един ден ще тръгне напред."

Отговор от "Герена":

Взе заплати и голяма неустойка

"В най-тежкия момент за "Левски" Хубчев и компания не просто си взеха заплатите, но и неустойка, която най-вероятно е рекордна за треньор плюс екип в родния футбол."
Това е коментарът на члена на надзорния съвет на "Левски" Петър Ганев по повод интервюто на Хубчев за неговите взаимоотношения със "сините". "И сега, като си взеха парите, решиха да обяснят на обществото, че не са ги искали и едва ли не случайно са ги получили", допълва Ганев.
Членът на надзорния съвет не отрича трудностите в клуба по времето, когато Хубчев е треньор.
"Забавените заплати в "Левски" през 2020 г. не са новина - казва Ганев. - Хубчев не си получаваше дължимото, защото в клуба нямаше пари. И това беше публично известно. През голяма част от 2020 г. всички в клуба работеха със сериозно забавяне на възнагражденията."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама