Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11860431 www.bgdnes.bg

Тервел Пулев стана юрист

Братът на Кобрата взе последния си изпит

Който е казал, че боксьорите само ги бият в главата и от това не могат да мислят, не е прав!

Доказателство за това е Тервел Пулев. По-малкият брат на Кобрата успя да вземе изпита си за юридическа правоспособност.

Реклама

Преди няколко години Тервел стана магистър по право. Той завърши най-престижния ни университет - Софийският "Свети Климент Охридски". Заради многобройните си ангажименти с бокса Тервел няма възможност да се яви на последния изпит, след който вече може официално да практикува. Но ето че намира време и успява. Тервел се е чувствал много подготвен. Нямал никакви притеснения. И с лекота успява да си извоюва правото да практикува.

"Много съм радостен днес, защото успях да си взема последения изпит, свързан с правото - юридическа правоспособност. Бях добре подготвен и резултатите не закъсняват. "Битките" в живота са не по-малко важни за мен, отколкото тези в спорта", споделя по-малкият Пулев.

Тервел следва "Право" дълги години. В един етап той прекъсва образованието си. Това се случва, когато е трети курс. След няколко години боксьорът решава отново да седне на студената скамейка. И след повече от 10 години вече може да практикува професията, за която има тапия.

Пулев вярва, че един ден може да стане добър адвокат. Засега на първо място е кариерата му като боксьор. Братът на Кобрата преследва голямата си мечта - да стане световен шампион. Въпреки това успоредно Тервел чете постоянно, образова се и има план какво да прави, след като кариерата му приключи.

"Мислил съм да се занимавам с право, колкото и нескромно да звучи. Аз си вярвам. Ако така се завърти животът, бих се занимавал с това. Може след края на кариерата си да стана адвокат", разкрива още Тервел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама