Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11865803 www.bgdnes.bg

Цяло село спасява три деца

Социалните отнемат тримата малчугани от родителите им заради ужасни домашни условия, всички се втурват да поправят къщата 

Цяло село се е мобилизирало да ремонтира къщата на родители, за да им върнат трите деца на 5, 3 и 2 годинки.

Реклама

Преди дни социалните отнемат малчуганите на Марияна и съпруга й Димитър от Кърналово (Петричко), защото живеят в ужасяващи домашни условия. Къщата от години е без вода, а всички членове на фамилията спят само на две легла. Бащата работи в оранжерия, но изкарва малко пари и семейството оцелява буквално ден за ден.

"Нашите съседи отсреща ни бяха отрязали тръбата навремето, сигурно от 5-6 години нямаме вода. И пускаме от водомера и пълним вода - тенджерата, туби, да перем, да мием чинии. Ток плащаме по 23 лв. най-много, защото имаме само горе ток и долу, където беше печката. Не знам, някой е подал сигнал за извеждане на децата. Знаят кой го е подал сигнала, но не ми казват", споделя разстроената Марияна.

Тежката съдба на Марияна и мъжа й трогва техните съселяни и те правят дарения и започват ремонт на къщата, за да могат родителите отново да се съберат под един покрив с децата си Димитрина, Мария и Мартин.

"Ремонтът вече се извършва, като се надяваме до 2-3 седмици да сме готови, въпреки това е стара къща и все нещо ново излиза. Направена е нова ВиК инсталация, скоро ще започне лепенето на плочките в тоалетната и банята. След това идва редът и на кухнята. В каузата се включиха много дарители, помагат финансово и с ново обзавеждане. Постройката беше в наистина окаяно състояние, но се надяваме да я стегнем и децата да бъдат върнати. Това ще стане по преценка на социалните. Предполагам, че трябва да дойдат на място и да се уверят, че условията са добри", разказа пред "България Днес" Николай Златков, кмет на Кърналово.

По негови думи местните хора са приели присърце идеята да помогнат на хора, които са изпаднали в наистина тежко положение.

В момента трите деца са настанени в център от семеен тип в Петрич, като майката ги посещава веднъж дневно. Голямата мечта на Марияна и Димитър е да ги видят отново в дома си и да се съберат всички заедно.

Реклама
Реклама
Реклама