Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11872670 www.bgdnes.bg

Шест години затвор за надрусан шофьор, прегазил дете

Шест години решетки получи надрусан джигит, прегазил дете в Ботевград през май 2018 г., стана ясно от решение на Окръжния съд в София.

Трагедията се случва около 21,30 ч. на 18 май 2018 г. К.С. отишъл с малолетните си дъщери до хранителния магазин. На излизане от търговския обект пред тях рязко спрял "Фолксваген", управляван от подсъдимия Г.Г. Бащата направил забележка на водача за скоростта, с която шофирал. Казал му, че мястото е оживено и има много деца, които играят, включително и на улицата.

Реклама

Надрусаният тип се ядосал, излязъл от колата и се насочил срещу К.С. Децата се уплашили от възникналия спор между него и баща им и се отместили. Една от дъщерите му, на 3 годинки, застанала пред автомобила.
Конфликтът между двамата мъже прераснал в сбиване. В един момент джигитът се метнал на колата, а присъстващ на място мъж се опитал да му каже, че има дете отпред и да не тръгва. Бесният шофьор не се вслушал и дал мръсна газ. Последвал удар на 3-годишното дете, което паднало пред автомобила. Със скорост от около 10 км/ч водачът преминал през тялото на детето. Пострадалата незабавно била откарана в болница, но там медиците само констатирали смъртта.

Междувременно надрусаният избягал от местопроизшествието. Отишъл при майка си, която го посъветвала да не се укрива и да се предаде. Придружен от роднини, той се явил пред Районно управление на МВР в столицата, където разказал за случилото се.
Когато тествали водача за наркотици, пробата била положителна. Окръжните магистрати го заковат с 6 г. решетки. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в столицата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама