Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11873413 www.bgdnes.bg

36 г. решетки за килърите Боюклиеви

Баща и син отиват на топло за зверско убийство

Роднините очистват бизнес партньора си, слагат найлонова торба на главата му, натикват трупа в бидон и го захвърлят в реката

36 г. решетки общо за баща и син Боюклиеви за зверското убийство на бизнес партньора им Венцислав Младенов в Нареченски бани през 2018 г. Върховният касационен съд (ВКС) се произнесе окончателно, като потвърди решението на Пловдивския апелативен съд. Севдалин Боюклиев е осъден на 20 години затвор, а синът му Марин на 16 години.

Реклама

В ранните часове на 21 март 2018 г. Марин звъннал на баща си да съобщи, че бизнес партньорът им Венци е направил ревизия на магазина и е установил липсващи пари. Севдалин прегледал тетрадката, на която водили приходите и разходите на заведението, и установил, че липсват около 200-300 лева. Малко по-късно на същия ден се върнал в заведението, след него пристигнал и Венци и отново направили проверка, за да установят откъде идва липсата.

Страстите се нагорещяват и между двамата мъже избухва скандал. Венци прасва тупаник на Севдалин, но синът му Марин вижда какво става и се намесва, за да помогне на баща си.

Тримата се сборичкват на пода и баща и син пребиват Венци. Двамата Боюклиеви замъкнали пострадалия в съседно помещение, където продължили да налагат бизнесмена. Завързали ръцете и краката му и продължили да го бият с дървена греда, крак на гардероб и с тъпата част на брадва.

След това Севдалин ядосано заявил, че не желае да се занимава повече с тях и напуснал помещението. Когато си тръгнал, той забелязал, че Венци има отворена рана на главата, от която тече кръв. "Преди да напусна сградата, си облякох работните дрехи, защото по другите имаше кръв, мръсните хвърлих в багажника на колата и се отправих към пенсионерския клуб", обясни подсъдимият Севдалин на миналото заседание в съда.

Не такава е историята на сина му. От показанията на Марин става ясно, че всъщност баща му не е напуснал местопрестъплението, а напротив. Те поставили найлонова торба на главата на жертвата и го задушили след жестокия побой. Завързали найлона с въже и омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в пластмасов бидон.

Вече опаковали трупа, се метнали на колата и тръгнали по посока Смолян, за да открият подходящо място да го изхвърлят. На около 10 км от селото Боюклиеви спрели автомобила и изхвърлили бидона с трупа в намиращата се наблизо река. След това изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите, по които имало кръв. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни обяснения за събитията от вечерта пред близки и роднини.

Реклама

По време на миналото заседание стана ясно, че Венцислав не си е вдигал телефона и на 25 март негови роднини и близки познати подали сигнал в полицията, след което тръгнали към Нареченски бани да го търсят. Там те се видели с Марин и Севдалин, които обяснили, че преди дни дошли приятели на Венци и тръгнали заедно към Сърбия да заредят стока за павилиона. Непосредствено до заведението близките на изчезналия открили изхвърлена камерата, която била поставена в заведението от самия Венци преди време. Сестрата и баджанакът на Венци твърдят в показанията си, че веднага са прегледали записите от камерите, на които се вижда как баща и син Боюклиеви налагат бизнесмена. Същата техника те предали в полицията. По думите им Венци е неконфликтна личност и семейство Боюклиеви се възползвали от неговата доброта и злоупотребили с парите му. По тази причина софиянецът се преместил да живее в Нареченски бани, за да следи как се харчат инвестираните пари.

Ден по-късно, на 26 март, униформените арестували Боюклиев-старши, а впоследствие щракнали белезниците и на Марин.

ВКС сметна, че колегите им от Апелативния съд в града под тепетата са си свършили работата безгрешно. Въпреки че баща и син Боюклиеви искаха много по-малки присъди, а, от друга страна, прокуратурата искаше доживот и за двамата, върховните магистрати прецениха, че 20 г. за Севдалин и 16 за Марин е адекватна присъда.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Бизнесменът имал съмнение, че го крадат

Жертвата Венци преди време започнал да има съмнения за извършени злоупотреби от неговите съдружници. Смятал, че го крадат, и то не от скоро. Накрая се решил и сложил камери в обекта, за да види дали е прав. Когато разбрал, че страховете му са основателни, направил ревизия на магазина и именно затова е жестоко ликвидиран от семейство Боюклиеви.

Реклама
Реклама
Реклама