Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11904776 www.bgdnes.bg

Процесът за смъртта на бездомника Лалко отново спънат

Темида не може да открие свидетел по дело за убийство

Братът на премазания от бой клошар в Пловдив изчезна

Делото за жестокото убийство на бездомника Лалко Журков в града под тепетата отново е спънато. Братът на жертвата Ивайло Журков е потънал вдън земя. Темида не може да го открие за втори път, защото роднината е призован от прокуратурата като свидетел.

Оковани в белезници, 45-годишният Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, на 44 г., бяха доведени в Пловдивския окръжен съд да отговарят за убийството на бездомника Лалко Журков. Клошарят издъхна на 7 юли м.г. след жесток побой до Джумая джамия. Заради отсъствие на брата на жертвата процесът беше отложен за втори път.

Реклама

Делото трябваше да се гледа освен вчера също и преди 2 седмици - на 13 юни, но братът на Лалко Ивайло Журков отново не бе намерен. На вчерашното заседание роднината пак го нямаше. Той е бил потърсен от съда на два известни адреса - в Пловдив и Асеновград, но не е открит на нито един от тях. Налице са данни, че мъжът от 10 години живее и работи в Германия, но към момента не може да се установи контакт с него, става ясно от заседание на Окръжния съд в Пловдив.

Лалко Журков и побойниците му са се познавали от дълго време. Често са били заедно в градинката на Джумаята и пиели почти всяка вечер. Убитият е бил бездомник. Последните два дни той е живял в дома на един от убийците си. Преди инцидента, тримата отново пиели алкохол в градинката, когато започнал скандалът, прераснал във физическа саморазправа.

За бруталното убийство подробности изнасят пловдивските медии. В тях пише, че вечерта преди инцидента убитият се намирал в района на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче. Лалко се приближил към тях и хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. После казал и на Цанко за видяното и двамата решили да накажат уличния артист, като му дадат урок.

На следващия ден към 22,30 ч. двамата приятели по чашка отново се намирали в района на градинката на Джумая джамия и пиели. По същото време и място там бил и Лалко, казват очевидци. Той също употребявал алкохол. След като го видели, двамата приятели предприели действия да го накажат заради поведението му към малолетното момиче и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата обвиняеми нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата. В един момент Лалко паднал на земята и не успял да стане. Побойниците проумели, че той е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да пият. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип констатирали смъртта на Лалко, обобщава Трафикнюз.

"Няма какво да им кажа на тях, просто искам правосъдие. Трябва да си плащат за това, което направиха. Не можеш така да утрепеш човек, ти не си дал живот, за да вземеш от някого. Искам присъда минимум 20 години, боклуците нямат право да пречат на добрите хора, които живеят на този свят. Аз съм арменка, обичам българите, но не съм очаквала, че има и такива хора сред тях. Голяма присъда искам, това е!" Това каза на заседанието вдовицата на Лалко през сълзи.

От задържането си Кирил Стоянов и Цанко Петрунов са зад решетките. В началото на месеца по-младият от тях бе осъден и влиза на топло за жесток побой над приятелката си (виж карето).

Реклама

Окръжният съд в Пловдив отложи делото за 20 юли с надеждата, че дотогава братът на убития ще бъде издирен и ще може да се яви на заседанието.

Ако бъдат признати за виновни, мъжете ги чака затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Каре: Обвиненият Цанко лежи и за побой над гаджето

Цанко Петрунов, обвинен в убийството на бездомника Лалко в пловдивски кв. "Капана", отива на топло за жесток побой над приятелката си Мария. Той признал вина и Окръжният съд в Пловдив го прати за 3 години зад решетките.

Цанко и Мария живеят на съпружески начала. На 18 май миналата година след пиянски приключения двамата се скарват. Възникналият спор между тях приключва с физическа атака от страна на Цанко, който нанася множество удари по тялото на половинката си. Тежката ръка на мъжа вкарва 51-годишната Мария в болница с шест счупени ребра.

В хода на разследването Цанко признава пред магистратите вината си. Така 44-годишният системен побойник получи 3 години лишаване от свобода при първоначален "строг" режим.

Определението на Районен съд в Пловдив е окончателно.

Реклама
Реклама
Реклама