Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11917152 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" вдига Десподов за старта на сезона

Шампионите приключват селекцията само с един нов

"Лудогорец" ще опита да вдигне Кирил Десподов за старта на сезона. Звездата на шампионите получи мускулна травма на лагера на националния отбор и не игра в нито една от летните контролите на клубния си тим. Очаква се Десподов да започне пълноценни тренировки в близките дни и да е напълно възстановен за първия мач със "Сутиеска" на 5 юли. Въпреки това треньорът Анте Шимунджа не иска да рискува и почти сигурно Десподов ще остане резерва в първия мач от квалификациите за Шампионската лига. Крилото евентуално ще се появи в игра през второто полувреме на мача в Разград. Самият Десподов има огромно желание да излезе на терена, но ще трябва да се примири с ролята си на жокер за старта на сезона.

"Добре се чувствам, вече съм почти готов да вляза на 100% да тренирам с отбора - каза Десподов при прибирането на отбора от лагера в Австрия. - Не мисля, че съм пропуснал много. Играх три мача с националния отбор в началото на месеца. А не съм и спирал да тренирам във фитнеса, в басейна и на терена в последните три дни. Трябва да видим по-силен "Лудогорец", защото в Европа няма слаби отбори. Ние трябва да даваме максимума от себе си, да бъдем максимално концентрирани и да бъдем по-силни от миналата година, ако искаме да играем в Шампионската лига. Не трябва да подценяваме отборите, които ни се паднаха, защото всеки може да те изненада.

Същевременно "Лудогорец" най-вероятно ще се примири само с едно ново попълнение през лятото. До този момент шампионите не привлякоха нито един играч. Според португалски медии клубът преговаря с "Витория" (Гимараеш) за халфа Алфа Семедо. 24-годишният играч със сигурност напуска настоящия си отбор, като една от опциите пред него е именно Разград. Преди няколко дни се появи информация, че Семедо може да бъде преотстъпен на "Селтик" със задължителна клауза за откупуване в размер на 2 милиона евро. Халфът е юноша на "Бенфика", като е пращан под наем в "Еспаньол", "Нотингам" и "Рединг". С евентуалното негово привличане ще започне и завърши лятната селекция на "Лудогорец". Все пак за нови попълнения могат да се считат нападателят Тиаго и левият бек Дени Групер. Двамата дойдоха в началото на март месец и почти не са играли за отбора. Тиаго записа само два мача в Първа лига като резерва, докато Групер - четири. Двамата вече са адаптирани към отбора и се очаква да играят по-сериозна роля през новия сезон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама