Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11921349 www.bgdnes.bg

Спират погребението на Рейчъл от ЮАР, била очистена

70-годишната издъхва след липосукция

МВР и прокуратурата подозират, че намерената мъртва мулатка в Бургас е убита

Спират погребението на мулатката Рейчъл, която бе намерена преди месец мъртва в дома си Бургас. Ченгетата смятат, че е очистена.

Реклама

МВР и прокуратурата имат съмнения, че южноафриканката Рейчъл Глория, която бе намерена мъртва в дома си на ул. "Дунав" 5 в бургаския кв. "Братя Миладинови" е убита. Това съобщава Флагман, позовавайки се на доверен източник.

Тялото на 70-годишната жена е задържано в един от фризерите на бургаската морга до приключване на разследването.

От Окръжна прокуратура в Бургас потвърдиха за медията, че е образувано досъдебно производство за убийство, но на този етап няма привлечен обвиняем и заподозрян.

Рейчъл Глория бе открита мъртва в коридора на дома си на 29 май от съпруга си при неизяснени обстоятелства. Сигналът бе подаден от съпруга - чужденец, с когото тя се пренесла от ЮАР в България.

Информацията тогава бе изключително оскъдна, защото всички смятаха, че става въпрос за битов инцидент с нелеп край.

Мъжът на Рейчъл твърдеше, че няколко дни преди смъртта й се подложила на липосукция на корема, което е странно, защото тя определено е била спортна натура и е тренирала до последно в един от бургаските клубове по карате.

Реклама

Първоначално се предполагаше се, че й е прилошало, загубила е съзнание и при падането е ударила главата си, но тази версия постепенно започна да издиша и разследващите вече клонят към вероятността мулатката да е убита. Разследващите не отхвърлят варианта да е станало нещо по време на липосукцията, тъй като Рейчъл е била физически здрава, но умира дни след операцията.

В момента текат усилени следствени действия, назначени са и експертизи, които целят да установят как е починала южноафриканката.

"Рейчъл беше усмихната и много енергична жена. Със съпруга й говорихме по-рядко. В деня, в който узнахме, че тя е починала, пред блока се появи един мъж, който съпровождаше съпруга й. Първо се представи за брокер, после за преводач, а впоследствие стана ясно, че е негов адвокат. Още тогава всички се питахме защо при битов инцидент се появява семейният адвокат", каза съсед на семейството на Рейчъл от ул. "Дунав" 5, който пожела анонимност. Той уточни, че тялото на южноафриканката е било между коридора и банята на жилището. По лицето и главата й имало много кръв.

Рейчъл е омъжена за бургазлия, който дълги години живял в Южна Африка. Мулатката е бивша учителка. Преди година със съпруга й решават да напуснат родината й и се местят в родния град на мъжа - Бургас. През април двамата си купили жилището в жк "Братя Миладинови", където искали да изкарат достойните си старини.

Предстои да бъде назначена повторна аутопсия и всякакви тестове, за да бъде проверено дали нещо не се е объркало по време на коремната липосукция, дали има следи от отрова в организма и дали е умишлено убита. Към момента няма заподозрян. Разследването продължава.

Каре: Опасна операция

В изследване на доктор Фредерик Грейзър от Държавния университет в Пенсилвания и доктор Рудолф де Джонг се казва, че до днес 917 пластични хирурзи са съобщили за 95 смъртни случая в повече от 498 000 операции за липосукция. Не е трудно да се изчисли, че се получават 19 смъртни случая на 100 хил., или една смърт на 5224 операции.

Така нареченото приемливо равнище на смъртност при (неопасни за живота) операции е 1 на 100 000. За сравнение: тези статистически данни показват, че повече хора загиват по време на липосукция, отколкото в автомобилни катастрофи (16,1 смъртни случая на 100 хил.). Именно това е причината да има подозрения, че нещо може да се е объркало при операцията на Рейчъл.

Реклама
Реклама
Реклама