Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11923585 www.bgdnes.bg

"Милан" влиза в битката за Пауло Дибала

Италианският шампион "Милан" се включва в битката за Пауло Дибала. Аржентинецът е свободен агент, след като не успя да се разбере с досегашния си клуб "Ювентус" за продължаване на договора.

Дибала бе предложен на куп европейски грандове, като най-близо до неговия подпис бе "Интер". Двете страни стартираха преговори, но те бяха замразени преди няколко дни и не е ясно дали изобщо ще бъдат подновени. Големият проблем е заплатата на Дибала. Аржентинецът получаваше по 7 млн. евро на година в "Ювентус" и дори искаше повишение от 2 милиона, за да остане в Торино. Именно голямата заплата отказва повечето клубове от 28-годишния футболист.

Реклама

От "Милан" също нямат намерение да плащат дори и 7 млн. евро на Дибала, който трябва да намали финансовите си претенции, за да заиграе за шампионите. "Росонерите" усилено търсят нов №10 за подсилване на атаката този сезон. Сред набелязаните от клуба играчи са още Марко Асенсио от "Реал", Хаким Зиеш от "Челси" и Шарл де Кетелар от "Брюж". Предимството на Дибала е, че ще излезе без трансферна сума, което донякъде компенсира голямата му заплата.

През това лято "Милан" вече си осигури подписа на Дивок Ориги, който преминава в Милано със свободен трансфер от "Ливърпул". Белгийският нападател вече премина медицински тестове и сделката ще бъде официализирана след 1 юли, когато изтича договорът му с англичаните. Ориги подписва за 4 сезона, като ще получава по 3,5 млн. евро на година. "Росонерите" запазиха и две легенди - спортния директор Паоло Малдини и нападателя Златан Ибрахимович, които преподписаха договорите си. Една от големите цели през това лято е привличането на Ренато Санчес от "Лил". Халфът бе спряган за сигурно ново попълнение на шампионите, но в битката се включи ПСЖ и ситуацията коренно се промени. От "Лил" искат 20 млн. евро за халфа, което не е проблем за "Милан", но французите са готови да предложат по-голяма заплата. "Росонерите" са отправили предложение от 4,5 млн. на година, докато това на ПСЖ е за 6 млн. евро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама