Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11923595 www.bgdnes.bg

Армен Назарян: Сега тренирам по-малкия ми син Гриша

Едмонд Назарян се цели в световното за мъже

"Голяма радост е европейската титла на Едмонт, но аз вече него не го тренирам. Сега тренирам по-малкия ми син Гриша", признава пред "България Днес" двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян.

Едмонд Назарян спечели злато на континенталния турнир за юноши в категория до 63 кг, който се проведе в Рим. Еди вече има златото във всички възрасти и се заканва, че е ред и на мъжете да усетят силата и уменията му на тепиха. Но първо ще почива две седмици, признава баща му Армен.

Реклама

"Предстои световно първенство през септември и подготовката трябва да е на най-високо ниво, но сега ни предстои почивка - казва Армен. - За подготовката на Еди вече се грижат треньорите му в клуба и в националния отбор. Аз каквото мога, още помагам, но сега вече тренирам Гриша. Той е още малък, но също има потенциал."

"Чувствам се супер - споделя самият Едмонт, който се завърна в България вчера. - Отидох за златото и го взех! Нямах притеснение на финала, вече съм се борил на тази възраст. Знаех, че трябва да бъда максимално концентриран, да не се отпускам. Вече имам европейски титли във всички възрасти, сега започвам световните... И после олимпийската. Всъщност това европейско първенство, а и всички предстоящи турнири са подготовка за световното първенство при мъжете. Сигурен съм, че с добри тренировки ще успея да сбъдна поредната си мечта", заяви Ераносян в интервю за официалния уебсайт на БФ Борба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама