Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11932322 www.bgdnes.bg

Изнудват Геро за пари

Хакери спряха профила на актьора, Зуека му направи нов

Хакери спряха профила на Герасим Георгиев-Геро във фейсбук и му искаха пари, за да го пуснат. Самият актьор дори не знае точната сума, срещу която трябва да си върне стария акаунт.

"Не знам какво стана, но имах много снимки там. Аз не че съм много активен, но все пак се отбелязвах от време на време", казва Геро.

Реклама

Симпатичният добряк реши да сподели за драмата си със своя приятел Васил Василев-Зуека и той бързо намери решение: "Ей сега, ще ти направя нов профил, нямаш проблем", казал Зуека на Геро.

Речено-сторено.

В собствения си профил Василев пусна съобщение: "На това хубаво момче Геро профилът му бе изтрит. Но ако желаете, можете да го добавите в новия му профил, който вече има специално за вас", написа Зуека. За по-малко от пет часа приятелите на Геро се увеличиха до три цифри, а актьорът бе повече от доволен.

От няколко месеца хакери атакуват профилите на популярни личности, разбиват ги и след това искат пари, за да ги възстановят. Средно цените варират между 3 и 5 хиляди лева. След като преди време Валери Божинов брои пачки, за да върне профила на любимата си Биляна Дол, неговият профил в инстаграм също бе хакнат. Тогава Божинов се бръкна 6 бона и върна Биляна в мрежата. Изглежда, сумата за неговия профил е по-голяма, след като не може да си го върне повече от месец.

От хакерска атака се оплака и Илиян. Той успя да си върне профила в инстаграм без пари, но блокира голяма част от феновете му.

Благой Георгиев също бе изнудван за пари. Бившият футболист бе атакуван два пъти за седмица. Първия път хакерите успяха да приберат 5 бона, а бързата му реакция ги провокирала да го хакнат пак и да искат по-голяма сума пари. Юлиян Вергов също стана жертва, но въпреки че плати 2000 евро, така и не получи достъп до страницата си. Симона Загорова също се оплака от нагло изнудване. Тя не плати исканите 320 евро и си направи нов акаунт.

Реклама
Реклама
Реклама