Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11940500 www.bgdnes.bg

Предраг Пажин: Кръстаич е амбициозен, има шанс

"Младен Кръстаич е амбициозен човек и е добър треньор, играл съм с него в "Партизан". Така коментира пред "България Днес" евентуалното назначение на сръбския специалист на поста селекционер на тима на България бившият ни национал и любимец на феновете на "Левски" Предраг Пажин.

Сръбското издание "МаксБет Спорт" разкрива новината, като показва снимка на президента на БФС Борислав Михайлов и отговорника за националните отбори Георги Иванов заедно с бившия сръбски национал. Според сайта договорът между двете страни е подписан и Кръстаич ще започне работа официално начело на българския национален отбор от септември. От БФС не са обявили още нищо официално, но се очаква договорът да е за срок от две години.

Реклама

Младен Кръстаич изведе Сърбия на Мондиал 2018 в Русия. Като наставник той е работил още начело на ТСЦ (Бачка Топола) и "Макаби" (Тел Авив).

Евентуално той ще дебютира на 23 септември срещу Гибралтар, а три дни по-късно България гостува в Скопие на Северна Македония. "Лъвовете" след първите четири мача в групата си от Лигата на нациите имат спечелени само три точки.

"С Младен сме играли навремето заедно и като футболист беше добър - коментира Пажин. - Не мога да говоря за работата му като треньор, но все пак той изведе Сърбия до световното в Русия. И това не е случайно, защото той е амбициозен човек, сериозен, с характер. Но не знам дали ще дойде, какво става изобщо. Не съм говорил с него скоро. Може и да ми се обади, да поговорим, има ми номера. Ама дали ще ме пита, не знам. Ето, играл съм и със Саша Илич, който дойде в ЦСКА, но не сме говорили."

Единственото притеснение на Пажин за това как би се справил Кръстаич е за това какви футболисти има в момента България. "Гледаме представянето, за жалост, не е добро. Такива футболисти има в момента, селекционерите не са виновни. Явно в клубовете не се работи правилно, но не мога да коментирам, тъй като не се занимавам с това. Ама то се вижда в мачовете", завършва Пажин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама