Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11941167 www.bgdnes.bg

Александра Гърдева от телевизионното шоу "Ергенът": Конкурентките ми се дразнеха от моето самочувствие

Коя е тя?

Александра Гърдева бе една от фаворитките в култовото предаване "Ергенът". Тя е завършила психология. В момента се занимава с хипнотерапия, с която помага на хората да открият себе си на подсъзнателно ниво и да превъзмогнат най-различни страхове, зависимости и перипетии от детството. Също така Алекс се занимава с психопрофили и преводаческа дейност. Тя е мила, нежна, с ясна представа за реалността. Живяла е по 6 години във Франция и Испания и оттогава владее перфектно и двата езика. В момента няма човек до себе си и е много фокусирана върху кариерното си развитие.

Виктория и момичетата от нейния кръг може би са свикнали да са най-харесвани 

Реклама

- Алекс, съжаляваш ли за нещо, което не си направила в "Ергенът"?

- Честно казано, не съжалявам за нищо. Може би единственото, което можеше да направя, е да комуникирам повече с Виктор. Смятах, че той сам трябва да се сеща за нещата. Но може би повече трябваше да му разказвам какво се случва с момичетата.

- Какви са ви отношенията с Виктор в момента?

- С Виктор сме си много близки след предаването, останахме си приятели. Няма нищо повече освен чисто приятелство между нас.

- Имаш ли човек до себе си в момента?

- Не, в момента нямам приятел!

- С някое от момичетата от "Ергенът" поддържате ли връзка, заформи ли приятелства с някои от тях?

- С Ева, с Деница и с Вики Тасева. Деница е изключително класна жена за мен, много целенасочена и успяла, изключително много я харесвам като жена. Вики Тасева е много миличка, много сладка, много я харесвам. А Ева, какво да я коментирам. Аз я обожавам. Тя е човек с много детска енергия и уникална като човек, като жена, като приятел. Голяма душица е, тя е в сърцето ми.

- Съжаляваш ли, че си участвала в "Ергенът", и какво ти донесе участието ти там?

- В никакъв случай не съжалявам, напротив, даже съм благодарна, че имах тази възможност. Донесе ми много знания за хората, много опит, възможност да направя неща, които не съм си мислила. Много контакти, много познанства и като цяло отвори много възможности пред мен.

Реклама

- Кое е най-ценното от тези неща, можеш ли да го определиш?

- Да, най-ценното нещо, което ми донесе шоуто, е това, че повече хора научиха за моята професия и съответно мога да стигна до повече хора. Популярността ти дава възможност да стигнеш до повече хора.

- Като говорим за отворени врати и нови възможности, видях, че скоро си дефилирала на ревю за пръв път. Какво беше усещането, беше ли притеснена?

- Беше много странно, въобще не бях очаквала, че ще правя подобно нещо, но животът е интересен. Честно казано, не бях притеснена, може би защото толкова много камери ме снимаха по време на шоуто, и все пак правя видеа от много време и съм свикнала да комуникирам. Нямах абсолютно никакви притеснения.

- Алекс, какво точно представлява професията ти?

- Аз съм хипнотерапевт, занимавам се с подсъзнанието на човек. Лекувам всякакви травми, включително такива от детството, психични разстройства. Правя регресия, прогресия и пренатални натривки. Регресията е за минал живот, прогресията е, ако нещо се двоумиш за бъдещето, пренаталните натривки са травмите, които са оформени още отпреди раждането.

- Какво те насочи към хипнотерапията, да помагаш на хората ли?

- Според мен подсъзнанието е най-добрият начин човек да промени даден модел, дадена граница. Не бих го нарекла помощ, по-скоро минавам с тях по пътя, който аз самата съм извървяла. Пътят на трансформацията. Помощ е дума, която не бих използвала, не бих казала, че съм дораснала да помагам на някого.

- Кои са най-честите случаи, на които попадаш?

- Зависимост от цигари, стрес, травми от детството. Хората идват при мен с най-различни оплаквания, но най-честите са тези.

- Занимаваш ли се с друго освен с хипнотерапията?

- Да, работя към една компания. Там правя психопрофили и отделно се занимавам с преводаческа дейност. Компанията има офиси на много места по света, във Франция, Испания, Англия. Не ми е проблем това, понеже владея и английски, и френски, и испански език. С каквото мога да бъда полезна в тази компания, гледам да съм.

- Да се върнем към преживяванията ти в "Ергенът", освен приятели там срещна и не толкова дружелюбно отношение, особено от Виктория Капитонова. Защо се карахте, на какво се дължеше нейното отношение?

- Истината е, че виждат такава конкуренция в мен, дразнят се, че бързо взимам пространството там, където се намирам. Дразнеха се, че имам самочувствие. Може би са свикнали да са единствените в тяхното пространство. Впоследствие гледах шоуто много внимателно, за да видя дали не съм пропуснала нещо, но не. Просто се дразнеха, че съм харесвана. Може би имат проблеми с егото си и са свикнали да са най-харесвани, например Виктория и момичетата от нейния кръг в шоуто. Това е невъзможно, от едни сме харесвани, от други не сме. Сторих им се много комплексна, понеже за своите години съм много успяла, имам самочувствие. Изигра голяма роля и фактът, че изглеждам добре. Но все още не мога си отговоря на въпроса с абсолютна сигурност. Факторите най-вероятно са много и определено не е фактор, това че съм викала.

- Какви са ти плановете за лятото?

- Баща ми скоро си купи апартамент на морето и ще опитам, когато имам време, понеже съм много заета в последно време, да ходя да го виждам по-често. Ако мога, и на почивка ще отида отделно, на морето, разбира се.

Реклама
Реклама
Реклама