Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11946143 www.bgdnes.bg

Треньорът на волейболните националки Лоренцо Мичели: Изграждаме идентичност на "лъвиците"

"Продължаваме да работим по изграждането на идентичност на този отбор. Важно е, че оставаме в Лигата на нациите", с голяма радост коментира старши треньорът на женския ни национален тим по волейбол Лоренцо Мичели. Избраничките му обърнаха състава на Полша с 3:1 (22:25, 25:13, 25:17, 25:22) в последния си мач от домакинския турнир в третата седмица от Лигата на нациите в "Арена Армеец" в София. Така "лъвиците" ще останат в турнира и през следващия сезон, макар да не се класираха напред през настоящия.

Момичетата ни записаха четвърта победа и изпълниха целта си - да приключат с успех пред родна публика и място в турнира догодина. Те завършват на тринадесето място в крайното класиране с четири успеха и 12 точки.

Реклама

"Ясно е, че България в момента трудно ще се противопостави на силните състави. Но може да побеждава тези, които се борят за оцеляването си, наречени "чаланджър съперници". С всички отбори с чалънджър статут се поздравихме с успех. Загубихме единствено един мач от Белгия. Направихме генерално нещо различно. Изграждаме нов отбор и го показахме на висока сцена, каквато е Лигата на нациите", каза италианският специалист.

Сега наред е време за почивка, отдъхва си и Мичели. "Предстои ни подготовка за Световното първенство и това ще се случи в първата или втората седмица от август. Преди това ще има малко почивка. Ще имаме турнири в Италия и Полша и се готвим за Световното първенство", завърши Мичели.

"Тази победа ще я запомня завинаги, такова чувство не съм изпитвала преди - заяви 20-годишната Мария Йорданова, която стана топреализатор за успеха над Полша с 22 точки. - Беше наистина много трудно, но момичетата се раздадоха максимално. А публиката ни помогна страшно много."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама