Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/11958089 www.bgdnes.bg

Какво още не знаете за покера advertorial icon

В интернет ще откриете изобилие от статии посветени на покер игрите. От тях можете да научите кои са най-популярните видове покер, които се играят както за развлечение, така и във всички онлайн и физически казина. 

Можете да откриете и полезна информация за правилата на покера, ако до този момент не сте били наясно с тях. Дори можете да научите как да направите първите си стъпки в покера следвайки популярни стратегии, които опитните играчи обикновено прилагат.

Затова ние решихме да не говорим за правилата в покера, които можете да откриете и в този сайт , а да ви разкажем за някой от най-любопитните (и забавни) факти от дългата история на играта, които може би не знаете.

Първите покер чипове са били изработвани от дърво, кост, глина и слонова кост

Преди да се появят чиповете за покер такива, каквито днес ги познаваме играчите са играели, като са залагали късчета самородно злато, златен прах, пари и други ценни предмети. 

С популяризирането на покера и увеличаването на играчите обаче се наложило да се измисли някакъв друг вид покер валута, която да не заема толкова място на масите и която да може по-лесно да бъде проследена.

Тогавашните казина решават да започнат да произвеждат чипове от дърво, кост, глина и слонова кост, като всеки чип от съответния материал имал определена стойност.

Първата онлайн покер игра за реални пари се е изиграла на 01.01.1998 година

В наши дни е напълно нормално да се влезе в някое онлайн казино като това и да се играе покер за реални пари, но не винаги е било така.

Всъщност, до началото на 1998 година онлайн покер игрите са се играели просто за развлечение и без играчът да има възможност при победа да спечели някакви пари.

Всичко се променя на 01.01.1998 година, когато от уебсайта “Planet Poker” решават да зарадват своите играчи в първия ден от новата година като дават възможност на победителя да осребри своята печалба.

“Покер Алиса” е първата жена професионален играч по покер

Днес на никой няма да му направи впечатление, ако жена играе професионално покер, но в края на 19 - ти век това е било наистина не само изключение, но и доста шокиращо изключение.Затова и Алис Айвънс Дъфийлд е останала в историята като жената, прокарала пътя на жените към професионалния покер.“Покер Алиса” е била изключително силен играч и често е ставала от зелената маса с печалби от над 6 000 долара.

Покер суеверията са реални

Не е тайна, че ние хората сме доста суеверни, без значение дали става дума за любим спорт, за излизане на сцена или за изпит, който се надяваме да вземем.

В покера нещата не са по-различни и много играчи изпълняват някой доста странни ритуали, преди да седнат на масите за покер.

Така например, едно от най-разпространените суеверия в покера е, че преди игра играчът не трябва да се мие, за да не “измие късмета си”. Според друго поверие пък спечелените пари не трябва да се броят на масата, тъй като това носи лош късмет.

Бившият президент на САЩ - Ричард Никсън финансира първата си политическа кампания с пари, спечелени на покер

Говори се, че Никсън бил много добър играч на покер. Когато решава да се занимава с политика, Никсън се залавя още по-сериозно с покер игрите и печели доста големи суми, с една част от които финансира първата си политическа кампания за Конгреса.

Залозите в покера могат да бъдат доста изненадващи

През дългата история на покер игрите играчите са залагали какво ли не - от бизнес, до имоти, коли и ценни семейни вещи. Един от играчите на име Андрей Карпов (играч от Мурманск) обаче ще остане в историята на покера като мъжа, който залага собствената си жена.

Карпов бил толкова сигурен, че ще спечели, че дори не се поколебал да заложи жената си. Разбира се, изгубил, а жена му го напуснала, защото кой иска да има за съпруг мъж, който смята жена си за предмет, който може да заложи?

Реклама
Реклама
Реклама