Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12134359 www.bgdnes.bg

Доживот за пастрок, убил бременната си дъщеря

Дни преди да бъде удушена Мария, доведеният й баща я обарвал пред приятели

Цялото Недялско е знаело за сексуалните щения на Йовчо, твърдят съселяни

Доживот получи пастрокът Йовчо Стоянов, обвинен в безмилостното убийство на бременната си дъщеря Мария Христова. Зверството се разиграва миналото лято в ямболското село Недялско, а трагедията се разплита, след като приятели на жертвата откриха трупа й в изоставен геран.
Окръжният съд в Ямбол закова с доживотен затвор 45-годишния Йовчо за умишленото убийство на 17-годишната му доведена дъщеря. Магистратите сметнаха, че пастрокът трябва да излежи присъдата си при първоначален специален режим. Това съобщи Катя Няголова, говорител на Окръжния съд в Ямбол. Йовчо трябва да изплати 150 бона обезщетение на майката и по 40 хилядарки на тримата братя.
Въпреки всички доказателства и свидетелски показания пастрокът не се призна за виновен и твърдеше, че няма нищо общо със случилото се на 12 август 2021 г., когато е била удушена бременната Мария.
Припомняме, че на ужасяващата гледка се натъкнали три момчета от селото.
Тялото на Мария Христова е открито случайно от трима нейни приятели от детинство на 19 август миналата година вечерта. Трите момчета чули да вият чакали и отишли да видят какво се случва. "Чухме вой на чакали и решихме да проверим. Аз и двама мои приятели тръгнахме към мястото, то се оказа изоставен имот в селото. Те двамата влязоха, но аз останах на улицата. В един момент ме викнаха и тогава видях дрехите на Мария. Знам, че бяха нейните, защото по-рано я видях в центъра. Носеше бял потник и сини къси гащи" - казва приятел на Мария, който е открил трупа й в кладенеца. Той споделя също, че за последно я е видял малко преди да я вземе Йовчо Стоянов.
Друг съкрушен приятел на убитото момиче, което било бременно в третия месец с близнаци, споделя, че само вторият й баща я е взимал от центъра и карал към тях. "В тях спалнята е счупена, шкафът обърнат. Йовчо е целият надран, а обецата на Мария стоеше паднала на земята", разказва през сълзи приятел на удушената девойка.
Имената на момчетата, които намерили Мария Христова в късните часове на 19 август, са запазени в тайна, а младежът, който е открил трупа, казва, че когато е видял изплувалото тяло, "му е станало лошо".
Момчетата са метнали по няколко камъка в кладенеца и тогава са видели ужасяващата гледка. Ръката и сините къси гащи на Мария са изплували от кладенеца и тримата тийнейджъри не са могли да повярват на очите си. Тогава един от тях е осъзнал, че това е именно тяхната приятелка от детските години Мария.


Мария Христова изчезна на 12 август миналата година и оттогава бе в неизвестност. Приятелите на убитото 17-годишно момиче сочат за виновник нейния пастрок Йовчо. Друг неин близък, поискал анонимност, казва, че те много често са имали разправии. "Опипваше я даже пред нас и въобще не го интересуваше кой може да види", споделя пред "България Днес" приятел на Мария, пожелал анонимност. Съпругът на Мария - Янчо Иванов, отказа да разговаря с "България Днес", защото е съсипан.
Два дни след намирането на тялото ченгетата от Ямбол арестуваха доведения й баща Йовчо Стоянов. Пастрокът бе задържан под стража близо година, а сега вече е в затвора.
След като Йовчо бе арестуван, някои от селяните твърдяха, че пастрокът никога не е криел сексуалния си интерес към доведената си дъщеря и даже я е обарвал на публични места по гърдите и задните части. Една от хипотезите за убийството е ревност.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд в Бургас.

 Аутопсия

При аутопсията на Мария Христова съдебните медици са установили, че момичето е било бременно в третия месец, единият от плодовете обаче е нямал жизнени функции, преди бъдещата майка да бъде зверски убита.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама