Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12141679 www.bgdnes.bg

Внукът на Симеон влюбен в милионерка

Покрай изложба във Версай

Борис IV свали актрисата и певица Клара Мерц

Борис IV, внукът на Симеон Сакскобургготски, е влюбен в красивата Клара Мерц! Това стана ясно на предпоследната изложба на наследника на българската корона, която той направи във Версайския дворец заедно с 22-годишната актриса, певица и инфлуенсърка.

"Благодаря за помощта и подкрепата ти", мило се обръща Борис към Клара в нета.

Красавицата е милионерка, често работи като дизайнер и живее в Париж и Ню Йорк. Демонстрира луксозен начин на живот, като се снима по яхти и скъпи ресторанти. Клара е любимка на тийнейджърите и има милиони последователи в мрежата. Пада си по страстната музика и модата, но и по Формула 1 и футбол. Става известна, след като започва да описва в социалните мрежи живота си на тийнейджър. Клара Мерц се е посветила и на различни каузи, като особено много се вълнува от тормоза в училище и социалните мрежи.

Реклама

Двамата с Борис се познават от години, но любовта им пламва по време на съвместната им работа по изложбата във Версай. Тогава Борис и Клара установяват, че много се харесват, и започват да излизат заедно.

Това е второто момиче, което най-големият внук на царя показва на публично място.

Първото му гадже преди пет години бе Александра Динева от Бургас, за която само "България Днес" писа. Двамата се запознават в австрийския град Сент Гилген близо до Залцбург. Красавицата Алекс също като Клара рисува и се вълнува от изкуството. Двамата обаче скъсаха малко преди пандемията.

Оттогава царският внук не е показвал нежно присъствие до себе си.

Само преди дни в Обединеното кралство бе откриването на последната му самостоятелна изложба, която ще продължи до края на август, и наследникът на царя отново бе в компанията на нежната Клара Мерц.

Да си престолонаследник е голяма отговорност, осъзнава 24-годишният Борис, който е творец по душа и по призвание. След смъртта на баща си Кардам той вече се титулува княз Търновски, както повелява традицията на рода. Такива са били не само баща му, но и дядо му Симеон, и прадядо му Борис, преди да бъдат короновани. Като бъдещ престолонаследник обаче Борис вече участва в официални събития наравно с чичовците си. Ходи по благотворителни приеми в Лондон заедно с княз Кирил. А по време на всички събития, съпътстващи честванията за 80-ата годишнина на цар Симеон през 2017 г., Борис бе винаги първи след дядо си или редом до него.

Бъдещата титла на Борис вече се признава и в Европа. Испански медии разказват, че Борис е бил помолен да придружи кралица София на излизане от църквата след поклонението пред княз Кардам. А това било чест, която не се оказва на всеки. По-късно пред испанските медии Симеон разказва: "Когато испанският крал Хуан Карлос пристигна на погребението, аз стоях с внука си на стълбите, а той ми каза: Той е абсолютно копие на баща си!"

Реклама

Борис е кръстен на прадядо си и е роден на 12 октомври 1997 г. Той е единственият царски внук с изцяло българско име. Испанските медии пишат, че ако има дете, той със сигурност ще го кръсти с българско име. Отново според традициите ни и Борис, и брат му Белтран са православни християни като баща си. След смъртта на Кардам и майка му Мириам сменя католицизма с православната вяра, за да може да ходи заедно със синовете си на църква, а не да се разделят.

Борис е завършил Европейския колеж в Мадрид, след това учи в международното училище в градчето Сент Гилген в близост до Залцбург, Австрия. Подобно на дядо си е полиглот. Владее 4 езика - английски, испански, френски и немски. Карал е стаж като асистент в австрийския парламент и се интересува и следи политическите процеси. Учил е и в Лондонското училище по икономика и политически науки. Професионално обаче се насочва към изкуството. През 2019 г. завърши скулптура в Колежа по изящни изкуства в Лондон. Той е почитател на модерното изкуство и бързо и успешно се налага като автор на артинсталации. Живее и работи в британската столица, но творбите му вече са по целия свят. Скулптурите му са абстрактни и в ярки цветове, някои от тях и динамични, люлеещи се. Изработени са от нестандартни материали - пластмаса и плексиглас, и се продават по около 350 паунда. Младият княз има и електронен магазин, в който пуска клипчета как ги изработва, нагрявайки материалите, за да постигне желаната форма. Миналото лято Борис изложи произведенията си в Париж, а след това направи и първата си самостоятелна изложба в Люксембург, за която "България Днес" първи писа. Често използва своята платформа и изкуство за добри каузи. Дарява скулптури за благотворителни акции. В разгара на пандемията от COVID-19 даде една от своите творби в кампания за подпомагане на медиците на първа линия в борбата с вируса във Великобритания.

"Исках по някакъв начин да засвидетелствам благодарността си към всички здравни работници, които полагаха денонощни усилия, за да се справят с вируса", казва той. С посланието си той призова всички да даряват и само за броени дни събраната от него сума надхвърли 1000 паунда. Също като дядо си Симеон и Борис обича самолетите и сглобява минимодели. Младият мъж има разнородни интереси - свири на китара, играе футбол, кара колело. Обича българската кухня и особено таратора, който майка му често прави у дома през лятото.

Реклама
Реклама
Реклама