Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12203243 www.bgdnes.bg

Армейската легенда Аспарух Никодимов: ЦСКА има бъдеще в Европа с Илич

Отборът има нужда от постоянство и поредица силни мачове, категоричен е Паро

"Отборът на ЦСКА има бъдеще в евротурнирите с треньора Саша Илич и ако футболистите покажат класа и постоянство, това може да отвори вратите на клуба пред участие в груповата фаза на турнира Лига на конференциите." Това заяви ексклузивно за "България Днес" легендарният треньор от златните години на "армейците" Аспарух Никодимов. Паро е начело на "армейците" в много славни европейски битки и е отстранявал колоси като "Ливърпул", "Нотингам", "Монако", "Реал Сосиедад".
Тимът на ЦСКА-София, воден от сръбския специалист Саша Илич, игра късно снощи първи мач от Лига на конференциите срещу ирландския "Сейнт Патрик". Българският отбор е сочен като фаворит за продължаване напред в турнира, но предстои и реванш на Острова.


"Сега е моментът футболистите на ЦСКА да покажат, че заслужават да бъдат част от голям клуб - категоричен е Паро. - В тези срещи се кове както авторитетът на играчите, така и финансова стабилност. Когато в касата влязат пари от УЕФА, това цялостно променя ситуацията. Не може ръководството само да дава на футболистите, а да не получава. Сега е нужно пълно себераздаване на всеки един, който носи червената фланелка. Когато нашето поколение се състезаваше по терените и в България, и в Европа, треньорите имаха непогрешим критерий. От десет мача седем трябва да изиграеш на отлично равнище, в два да си много добър и в една среща може и да си със средна оценка. Абсолютно същото важи и сега. Футболистите на ЦСКА трябва да изиграят поредица от силни мачове, за да се докажат, и тогава може да се говори, че имаме отбор. Саша Илич е на прав път, но има още много да върви по него."




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама