Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12203392 www.bgdnes.bg

Обамеянг се завръща при "сините"

"Челси" напира за нападателя на "Барса", "Арсенал" открива новия сезон

Сензационен трансфер се пече в навечерието на новия сезон на Висшата английска лига. Бившата звезда на "Арсенал" и настояща на "Барселона" Пиер-Емерик Обамеянг може да облече фланелката на "Челси". С новината гръмна италианският спортен журналист, специализиран в трансферите, Фабрицио Романо.
Ръководството на "сините" от Лондон е започнало разговори за евентуалното привличане на габонския национал. Бившият голмайстор на "артилеристите" е едно от имената, които са на първите места в списъка на Томас Тухел за подсилване на атаката му. Германецът вече привлече Рахийм Стърлинг от "Манчестър Сити", но иска и типичен централен нападател, който да замени Ромелу Лукаку. Тухел и Обамеянг са в прекрасни отношения от времето, когато работеха заедно в "Борусия" (Дортмунд). Това допълнително може да форсира сделката.
Обамеянг пристигна в "Барселона" през февруари тази година като свободен агент и отбеляза 13 гола във всички турнири. В английското първенство той записа 128 мача с фланелката на "артилеристите" и вкара 68 попадения.
Тази вечер новият сезон във Висшата лига се открива именно с мач на "Арсенал", който гостува в столицата Лондон на "Кристъл Палас". Двубоят е от 22 часа и ще се предава пряко по Диема Спорт 2. В часовете преди сблъсъка стана ясно, че "топчиите" се разделят с двама свои футболисти. Турският гранд "Галатасарай" ще привлече уругвайския национал Лукас Торейра. Американският нападател Фоларин Балогун пък вече се присъедини към френския "Реймс" под наем.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама