Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12203478 www.bgdnes.bg

Димитров между "Борусия" (Д) и Гана

Българинът играе в жълто и черно във Вашингтон

Новият екип на първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров, с който той се изявява на турнира във Вашингтон, САЩ, предизвика полемика сред феновете. Заради жълто-черния си десен той бе оприличен на този на германския футболен "Борусия" (Дортмунд), както и на този на националния отбор на Гана.
Довод срещу приликите е това, че екипировката е на различни производители, а цветовете на футболните отбори са традиционни за тях. По-скоро жълтото и черното явно са модните тенденции за днешното време и вероятно ще бъдат в основата на есенните линии.
На откритото първенство на Австралия преди две години българинът също бе във фокуса на модните специалисти, тъй като се изявяваше в розови дрехи.
Двубоят на Григор Димитров от откриващия кръг на надпреварата във Вашингтон срещу Адриан Манарино с 6:1, 3:6, 7:5 не премина никак гладко и ясно си личеше, че българинът се нуждае от още игрова практика, докато достигне оптималната си форма. Все пак винаги е хубаво да се завърнеш обратно на корта с победа, след като си отсъствал за по-дълъг период от време, а и освен това първата ни ракета загатна за реалните си способности, пласирайки някои впечатляващи уинъри от бекхенд страната. Именно един от обратните удари на родния ни представител се превърна в изпълнението на двубоя, като българинът показа страхотен демараж, за да покрие целия корт, и впоследствие пласира фамозен минаващ удар в движение, с който спечели въпросното разиграване.
Тази нощ Димитров игра срещу Себастиан Корда в третия кръг.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама