Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12204772 www.bgdnes.bg

Папагалът Джаро свири "Кръстникът"

Чувства се добре след бягството 

Най-умната птица у нас е научила и нови думи 

Папагалът Джаро свири мелодията от вечния филм "Кръстникът".

Най-умната птица в България, която изчезна в края на миналата година, но след това успешно беше открита и върната вкъщи, продължава да учи нови неща.

"Най-новото му постижение е, че свири мелодията от "Кръстникът". В най-скоро време ще му направя видео, за да могат да го видят повече хора. Също така е научил нови думички. Пак огласява квартала", разказа с усмивка пред "България Днес" стопанката на пилето Ирина Лалова от София.

Реклама

Композитор на музиката към емблематичната лента на Франсис Форд Копола е италианецът Нино Рота, който е писал още за филми на Федерико Фелини, Лукино Висконти и Франко Дзефирели.

Птицата е кръстена на един от главните герои от българския сериал "Под прикритие" - Джаро, изигран от актьора Михаил Билалов. Роден е през месец май 2014 година и се среща с Ирина, когато е едва на три месеца. Тогава големият й син й го подарява за рождения й ден. През месец май тази година Джаро отпразнува 8-ия си рожден ден и за личния си празник получава шарена плодова торта с ягоди, киви, портокал, диня и орехи.

В момента птицата свиква с нова обстановка, тъй като домът на него и стопанката му е ремонтиран. Но като цяло се чувства изключително добре.

Папагалът се прочу с десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. На тях пилето пее и имитира други животни и затова бе обявен за най-умния папагал у нас. Преди година ви разказахме за изпълнението на Джаро на римейка "Аз съм Джаро хубавецът", но преди това обира овациите с "Бела чао", "Мила моя мамо" и "Напред! Науката е слънце...". Изпълнява и класически произведения като "За Елиза" на Бетовен. Специалитет му е също и да имитира други животни. На въпрос "Как прави кучето?", той започва да лае. Отлично се справя с пресъздаването на звуци от котка, петел, кукувица, прасе и кон.

Заедно със собственичката му участваха в "България търси талант". Папагалът има своя страница във Фейсбук и канал в Ютуб.

Митничари го откриха

Два дни беше в неизвестност Джаро в края на миналата година.

"Миг невнимание и Джаро избяга. Никога не съм си представяла, че това може да се случи. Наблизо се правеше ремонт, Джаро се стресна и все едно някой ми го дръпна от ръката и точно уцели процепа на отворената врата", сподели тогава Лалова.

За щастие птицата е намерена от служители на агенция "Митници" и е върната вкъщи. Джаро бързо се възстановява и в момента отново е игрив и артистичен папагал.

Реклама
Реклама
Реклама