Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12204918 www.bgdnes.bg

Болна жена живее в мазе

Ампутират й няколко пръста, има пари само за хляб 

Жена мизерства в мазе в столицата, докато се бори за здравето и оцеляването си.

Ирена е от Свищов, но е принудена да остане в София заради здравословни проблеми.

Заради сериозни усложнения от диабет на жената последователно са ампутирани няколко пръста, първо на единия, после и на другия крак.

Без никакви близки, на които да може да разчита, в момента Ирена живее в мазе и ходи през ден на превръзки и прегледи, за да спаси крака си.

Реклама

"Без никакви доходи и спестявания, жената през последния месец не е закупила така необходимите лекарства (инсулин, кръворазширяващи и други), яде предимно хляб, което води до още усложнения и влошаване на диабета. Плаща по 15 лв. за всяка смяна на превръзки, но вече и тях не може да покрива", разказват от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

До преди няколко дни Ирена осъзнава, че не може повече да плаща наема и сметките за ток, но след намесата на добри хора разходите са покрити до октомври тази година. Също така са й платени и здравните осигуровки.

"Няма пералня и се налага да пере дрехите си в обществен център, където й взимат пари за всеки килограм дрехи. Има подадени документи за ТЕЛК, пенсия обаче ще получава чак от октомври. Дотогава Ирена е напълно безсилна да се справи сама и има нужда от подкрепа", добавят от организацията.

Всеки, който желае да помогне на Ирена, да дари храна, лекарства или друго, може да се обади на 0893 025 067.

Може да подкрепите Ирена и чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за Подай ръка 8

PayPal: [email protected]

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама