Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12231996 www.bgdnes.bg

1 млн. паунда за снимка на Шумахер в кома иска изнудвач

"Платете ми по 1 милион лири на снимка и ще получите кадри на Михаел Шумахер, който е в кома от 29 декември 2013 г."

Така звучи предложение, отправено към могъщи европейски медийни компании от анонимен автор на фотосите. Скандалната оферта отприщва огромен скандал.

Реклама

Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер е скрит от света след инцидента по време на ски ваканция във френския курорт Мерибел в края на 2013 г.

Оттогава само строго определен кръг от хора има достъп до седемкратния световен шампион. Именно един от тях е направил скандалните снимки. Твърди се, че това е станало в дома на Шумахер край езерото Женева в Швейцария. След това е опитал да ги продаде на медиите, търсейки за всяка една от тях по 1 милион паунда. Но скандалът по бързата процедура стига до съда.

Медиите, на които са били предложени снимките, са се свързали със семейството на Шуми, което да потвърди, че наистина съществуват такива кадри. Това води до реакция на Корина - съпругата на Михаел. Тя се сдобива с експресно съдебно решение, възпиращо разпространението на фотографията. Корина прави опит да разбере кой от имащите достъп до съпруга й е направил фотографиите, но засега няма информация дали е стигнала до истината.

Прокуратурата в германския град Офенбург потвърждава, че е разгледано дело по случай, в който неизвестен човек е направил тайни снимки на Михаел Шумахер и е опитал да ги продаде за изключително големи суми. Пред съда голяма европейска медийна компания е признала, че е получила оферта за снимките, но никога не е виждала доказателства за тяхното съществуване.

Скандалът се разразява скоро след като се разбра, че Михаел Шумахер, Корина и двете им деца Джина и Мик ще се преместят в Майорка. Семейство Шумахер е купило имот с площ над 54 000 квадратни метра, намиращ се в Пуерто де Андракс, Майорка, на цена от 2,8 млн. евро.

Имотът разполага с красива гледка и е близо до морето. Твърди се, че семейството на Шуми ще прекара там следващата зима.

Реклама
Реклама
Реклама