Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12249891 www.bgdnes.bg

Чичарито се предлага без пари на "Юнайтед"

Пробутват Алваро Мората на "червените дяволи"

Хавиер Ернандес-Чичарито е готов да се завърне в "Манчестър Юнайтед" без заплата. Позабравеният в Европа 34-годишен мексиканец в момента е звездата на американския "Лос Анджелис Галакси". Преди години Ернандес игра с успех за "червените дяволи" под ръководството на сър Алекс Фъргюсън, а един от неговите съотборници бе Димитър Бербатов. Мексиканецът се превърна в един от любимците на сър Алекс и често от това страдаше именно Бербо, който нерядко бе пренебрегван за сметка на Чичарито. След оттеглянето на Фъргюсън кариерата на Ернандес постепенно тръгна надолу и в крайна сметка нападателят стигна до американското първенства. Въпреки това Чичарито смята, че може да помогне на "Манчестър Юнайтед", който отчаяно се нуждае от нови футболисти в атака.

"Ако "Юнайтед" се свърже с мен, ще се съглася - заяви мексиканецът. - Ще играя за без пари. Разбира се, че бих го направил. Но трябва да уважавам моя клуб. В бъдеще, ако се случи нещо, ще се случи, но сега мисля единствено за "Ел Ей". Не съм изненадан от това, което се случи в Манчестър, защото не е лесно да замениш мениджър, който е бил в клуба 26 години. В момента някои играчи не биха отишли в "Юнайтед", защото клубът не е в Шампионската лига. Ако някой друг ти предложи такава възможност, какво бихте избрали? Избирате най-доброто за кариерата си. "Юнайтед" в момента са в този процес, в който беше "Ливърпул", когато аз бях в Англия."

Същевременно на "червените дяволи" бе предложен нов вариант за подсилване на атаката - испанският национал Алваро Мората. През последните два сезон Мората игра като преотстъпен от "Атлетико" (Мадрид) в "Ювентус". В крайна сметка италианците се отказаха да откупят правата му. Представители на испанеца вече са се свързали с "Юнайтед", но не е ясно дали английският клуб има интерес към привличането му. Мората има опит във Висшата лига с екипа на "Челси", където не се представи убедително и за два сезона вкара едва 16 гола. През миналата кампания испанецът се отчете с 12 попадения и направи 9 асистенции в 48 мача за "Ювентус". Това лято Мората се завърна в "Атлетико", като договорът му с испанците изтича следващото лято и трансферната сума за правата му няма да е висока.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама