Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12251661 www.bgdnes.bg

Пищова черпи с агне медици,спасили го от смърт

5 бона пръска за ЧРД бохемът

Събира само най-близките в кръчма на морето след осем години по болниците

Печено агне, омари, скариди и марково уиски на корем са само част от тежката софра, която Митьо Пищова ще зареди за рождения си ден навръх Успение Богородично. На 15 август любимецът на народа празнува 67-и рожден ден, като ще събере 30 от най-близките си хора в ресторант на морето. Това сподели бохемът от Арбанаси пред "България Днес".

Пищова вече е приготвил пет бона за тържествената вечер в понеделник. Този път Димитър Маринов няма да прави разхищения, а 8-годишното обикаляне по болниците у нас и в чужбина се е отразило на вездесъщия Митьо с най-известната любовна писалка.

Реклама

"За 67 години разбрах - семейството е най-важно, парите не струват. Познавам много богати хора, които са сами като кучета. За какво са им тези пари тогава? Ще събера само най-близките ми хора, които бяха до мен през всичките тези години на обикаляне по болници и ми помагаха. Иво Карамански ме научи да храня бедните и да ставам в рейса на възрастните хора, да съм добър човек. Ако и синът ми е добър и почтен, и той трябва да дойде на рождения ми ден. Само той ми остана. Родителите, баба ми и дядо починаха", сподели пред вестника Пищова.

Сред поканените на тържеството са шестима медици, които имат ключова роля в спасяването на живота на Маринов. Любимецът на народа се видя в чудо в последните години заради многобройни здравословни проблеми.

В началото на декември 2020 г. Пищова даде теле за курбан, след като мина изключително тежко през коронавируса. Година и половина по-рано се подхлъзна и нарани тежко три прешлена на гърба. В Израел лекари му имплантираха пластини с болтове в гръбнака, които да го придържат.

Преди това Митьо преживя два инфаркта, едва не му ампутираха крака заради гангрена, месеци наред бе лекуван във великотърновската болница, придвижваше се с проходилка вкъщи и успя да се пребори за живота си. А след това лежа в болница и заради кръвоизлив в дебелото черво.

Желаем му да е жив и здрав и да няма повече проблеми!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама