Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12255330 www.bgdnes.bg

Сашо Морфов по цял ден с внука

Работи върху детска пиеса за Народния театър

Казват, че не е лошо да си дядо - лошо е да спиш с баба.

Александър Морфов обаче е дядо от друго тесто. Известен, шикозен, с бяла коса и секси. Топрежисьорът, който доказа пред Русия и Европа, че българите разбират от театър, е щастлив най-вече с внука си Филип. 7-годишното момченце е син на Неда, по-голямата му дъщеря, която завърши "Кино" в Единбург. Сашо, който се отказа от административното директорстване в Народния театър преди време, винаги се разнежва, като чуе гласа на малчугана, и е готов и челна стойка да направи, за да зарадва момченцето, твърдят хора от гилдията.

Тези дни се разбра, че освен че се занимава със сериозен театър, който от есента ще прави в първата ни трупа, режисьорът обмисля и детска пиеса, която ще е първата в Народния театър.

Реклама

"Преди време на сцената се качиха децата на актьорите от "Хъшове" и това бе голяма изненада за зрителите. Сашо винаги е иновативен и нищо чудно да събере децата на всички играли в спектакъла и от тях да направи нов, с друго звучене", смеят се колегите на Морфов. Идеята вече е изкристализирала в ума на талантливия режисьор, остава само първата дума да си каже новият директор Васил Василев.

"Откакто се върна у нас, Филип е номер едно за Сашо. По цял ден са заедно и творят", смеят се от трупата. Майката на момченцето Неда, по мъж - Александър, често оставя детето при родителите си, които са готови да му посветят целия си ден. А когато Сашо хукне да поставя по света, общува с малкия принц задължително всеки ден по скайпа, казват близките им.

По-малката дъщеря на Морфов – Сара, също има артистични заложби. Преди време пожъна успех в един от най-амбициозните проекти на Куркински "Ревизор" от Н.В. Гогол, което не е актьорският й дебют. Малката щерка на Морфов прави своя театрален прощъпалник в постановката на баща си "Хъшове".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама