Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12255396 www.bgdnes.bg

Актьорът Мариан Бачев изригна: Как да си събера пари за филма сам?

Защо тогава кандидатствам във фонд "Култура"?

"Орязаха ми парите от фонд "Култура" и го разбирам, докато съм на почивка. Излязоха резултатите за любителско творчество, за което съм кандидатствал да заснемем един тийнспектакъл по Гогол. Част от официалния отговор за намаляване с 33% на исканата сума е да си събера част от парите, защото "съм известен". Е, бива ли такава глупост! Аз ако можех сам да си се финансирам, няма да кандидатствам за фонд "Култура".

Така изригна актьорът Мариан Бачев във фейсбук.

Той кандидатствал за отпускане на 15 бона, но от фонда му дават само 10. Останалите трябвало сам да си финансира.

Реклама

"Ще го направя с лични средства, защото е важно за нас", сподели Бачев. Заедно със съпругата си Милена Видер, с която наскоро официално сключиха брак, обучават деца и младежи на възраст от 10 до 19 години, които споделят любовта си към театъра.

"Стараем се децата да развиват талантите си, както и емоционалната си интелигентност, усещането за партньорство. Затова лентата е важна", казва Бачев.

Актьорът вече веднъж е финансирал сам проект, отново пак по Гогол.

"Едно от условията в тази ситуация е да се постави знакът на фонда, както и текстът: "Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура". Чудехме се с жена ми дали текстът да не е: "Този проект е реализиран с частичната финансова подкрепа на Национален фонд "Култура" и да покажем две трети от знака. Абе да продължава тая промяна, да не спира", смее се Бачев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама