Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12280807 www.bgdnes.bg

Лондон води битка с българските джебчии

Взети сте на прицел, гласи съобщение 

Английската полиция постави табели на кирилица срещу крадците 

Лондон започна мащабна война срещу българските джебчии!

Полицията в английската столица постави на ключови места табели с надписи на кирилица, които предупреждават крадците, че действията им се наблюдават и веднага може да бъдат арестувани.

Табелите са в сигналножълт цвят, а на тях има изобразени очи като на Биг брадър, който вижда всичко. "Полицията предупреждава: джебчии, внимавайте. Активно ви следим, взети сте на прицел", гласят съобщенията, под които е поставено логото на лондонската полиция.

Реклама

Големите знаци са поставени на оживени места в столицата на Великобритания като мярка срещу нарастващия брой на крадци на дребно. От години британците са вдигнали ръце от нашенци със съмнителен произход, които тарашат наред в градския транспорт и при струпване на тълпи пред популярни туристически обекти.

Преди време от Обединеното кралство обявиха, че българите във Великобритания, за които е доказано, че се занимават с джебчийство или взломни кражби, са заплашени с депортация и невъзможност да се върнат повторно в страната.

Миграционните власти получиха правото да отказват достъп на лица, които са осъждани на повече от година затвор. А за някои системни нарушения, като кражби и джебчийство, може и при по-малки присъди.

Български емигранти на Острова разказват, че страдат от лошото име на страната ни точно заради джебчиите. Местни работодатели гледат подозрително дори и на съвестни работници, тъй като апашите са насадили мнението, че от страната ни отиват във Великобритания предимно нискоквалифициран персонал.

На завършващите във Великобритания студенти се разрешава да останат до 2 г., за да си търсят работа. Целта е да се привлекат умни и талантливи хора от цял свят, а за нискоквалифицирана работа да се разчита на намиращите се вече в страната, обявиха местните власти.

Реклама

До 1000 паунда на ден

До 1000 паунда на ден успяват да изкарат някои джебчии в Лондон. Най-голям урожай успяват да постигнат по време на Олимпийските игри през 2012 година, когато в британската столица пристигат около 10 милиона туристи.

Тогава се появиха информации, че най-големите ромски кланове "командироват" на Острова над 200 души, които да преджобват наред по площади и в градския транспорт.

Друг доходоносен, но незаконен бизнес, с който Лондон се опитва да се пребори, е просията, като и при нея има замесени наши сънародници.

Реклама
Реклама
Реклама