Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12281811 www.bgdnes.bg

Автобус с деца се обърна на магистрала “Тракия”, има тежко ранени

Автобусът е сръбски, няма загинали, пострадали са 12 - 8 деца и 4 възрастни

На единия от пострадалите възрастни ще бъде ампутиран крайник

Прегледани са всички, някои са с леки охлузвания

Според пътничка в автобуса са били 49, връщали са се от фолклорен фестивал на морето и са пътували към Белград. Били са 38 деца, 10 възрастни и шофьорът

Автобус с деца от Сърбия се обърна в канавката на магистрала “Тракия”. Инцидентът стана около 20,10 ч на 216-и км в посока София, недалеч от Стара Загора. Няма загинали. По-сериозно пострадалите са 12. "24 часа" проследи информацията, постъпваща от различни източници, в продължение на час и половина.

Реклама

Със сигурност няма загинали, коментираха от областната дирекция на МВР пред "24 часа". Има обаче сериозно ранени. Пострадал е шофьорът на автобуса.

Според зам.-главния секретар на МВР комисар Станимир Станев двама са по-тежко пострадали - един възрастен и едно дете, а общо пострадалите са четирима възрастни и 8 деца.

На място са пристигнали екипи на полицията, на пожарната и на Спешна помощ. Много шофьори са спрели и помагат, за да бъдат извадени ранените хора от автобуса.

Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

Обърнал се е на дясната си страна, откъм която са вратите.

Реклама

От МВР съобщиха, че автобусът е влязъл в България на 7 август в 23 ч през Калотина, като тогава в него е имало 49 пътници.

Жена от Сърбия, която е била в автобуса, каза по Би Ти Ви, че са пътували на връщане от фолклорен фестивал на морето към Белград. Според нея вниманието на шофьора е било отвлечено от баща, който е искал да седне напред, защото не се е чувствал добре.

В автобуса са пътували 38 деца, 10 възрастни и шофьорът.

Има един тежко пострадал мъж, на когото ще му бъде ампутиран крайник, съобщи за Би Ти Ви директорът на болницата в Стара Загора, в която са откарани пострадали, проф. Йовчо Йовчев. 17 деца са приети в лечебното заведение, те са с повърхностни наранявания, 3 от тях са с по-тежки охлузвания. Най-малкото е 6-годишно, а най-голямото - на 17 години.

Първоначално бе съобщено, че травмите са главно счупени крайници.

Автомагистрала "Тракия" бе затворена в посока София, за да се осигури възможност на спасителните екипи да стигнат до автобуса. Преди малко движението бе пуснато и се извършва с ниска скорост край катастрофата.

В рейса вероятно е имало 48 души, стана ясно от разказа на очевидеца Теодор пред Нова телевизия. Според него шофьорът е бил проверен с дрегер от полицията.

Автобусът е тръгнал леко надясно и е паднал в канавката, гласят разказите на очевидци.

Асфалтът е бил мокър заради излeлия се малко преди катастрофата проливен дъжд.

Разследващите оглеждат автобуса, засега не се ангажират да посочват възможни причини за катастрофата.

На мястото са останали трима от възрастните пътници, които са прегледани, не са пострадали и са там по свое желание.

Всички останали пътници от автобуса са закарани в болници в Стара Загора. Прегледани са, правят им изследвания.

Реклама
Реклама
Реклама