Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12289617 www.bgdnes.bg

Любовник на съпругата на Уго Ланге е най-вероятният му убиец

Жената на очистения швейцарец сочи кой е килърът

Заподозреният Борис работи в пекарната на семейството

Любовник на съпругата на Удо Ланге е заподозрян номер 1 за убийството на швейцарския бизнесмен. Именно тя е посочила служителя си Борис като хладнокръвния килър.
Съпругата на Ланге Елизабет и задържаният за убийството на бизнесмена Борис имали лични отношения. Предполага се, че е твърде възможно да са били интимни, а убийството да е продиктувано от ревност. Това стана ясно на съвместен брифинг на Окръжната прокуратура в Перник и Областната дирекция на МВР – Перник, по повод действията по разследване по воденото досъдебно производство за умишлено убийство в с. Кладница.
Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.
На този етап информацията за това как е извършено престъплението е противоречива, водещата версия е ревност.
57-годишният мъж, задържан за убийството на Ланге, е работил в хлебопекарната на Ланге и Елизабет в "Делта Хил", информира Нова телевизия.
Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години продали на шведска компания.
Припомняме, че в четвъртък в пернишкото вилно селце Кладница бе открито тялото на гражданина на Швейцария Удо Ланге, постоянно пребиваващ в България.
В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар и са назначени множество експертизи.
От МВР обявиха, че тялото на мъжа е било преместено след смъртта, а дрехите му са сменени и че има заподозрян кръг от хора за убийството. От държавното обвинение отрекоха да имат доказателства за тези твърдения. От прокуратурата обясниха още, че към момента доказателствата сочат, че задържаният е извършител, и се работи по установяване на съпричастие и на други лица.
Елизабет, съпругата на наръгания швейцарец, е казала на разследващите кой е убиецът му. Тя е била разпитана снощи пред съдия, съобщи "24 часа". Именно Елизабет е посочила като извършител своя служител в пекарната Борис. Двамата са близки, дори се говори, че имали връзка. Убийството е станало в гаража на дома на семейството в пернишкия комплекс "Делта Хил", където е била и пекарната. Удо е бил наръган с шило, което е пробило белите му дробове и причинило вътрешен кръвоизлив, от който мъжът е починал на 11 август вечерта.
Заподозреният е задържан за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщи старши комисар Павел Млеканов, директор на Областната дирекция на МВР в Перник по време на брифинг. Предстои да бъде изяснено дали наистина Елизабет и Борис са били интимни и дали това е истинската причина за зверското убийство.


Ботьо Ботев смята, че е станало случайно

Известният криминалист Ботьо Ботев твърди че убийството на Ланге е станало случайно.


"Убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е станало случайно, не е било предумишлено. Най-вероятно това е станало след конфликт с познат човек. То не е било обмислено. Станал е някакъв инцидент. Има данни, че е имало борба." Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия топкриминалистът Ботьо Ботев. Според експерта оръжието на убийството е нестандартно. "Той е можел да бъде жив, ако не е бил засегнат важен орган", обясни Ботев.
Според него прави неприятно впечатление различната информация, която дават полицията и прокуратурата. "А те трябва да работят заедно и в синхрон. Решаването на един такъв случай е изключително важно и това става с единодействие на службите", добави той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама